Konu: Nergis
View Single Post
Eski 05-02-2015, 22:52   #2505
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
Yazın en az 6 saat bol ışık ihtiyacı vardır.Bir de çiçeği geçmesine yakın suyunu azar azar kesin, geçtikten sonra kesin, sulamayın..

...yüksek azot oranı yapragı geliştirir fakat bitkinin potas almasını engeller.
Amacım size laf yetiştirmek bilgiçlik taslamak değil, ama yine de ''son noktayı koymak'' zorunda bırakıyorsunuz beni..
Amacım, sizin yazdıklarınızı uygulamaya kalkan insanları hüsrana uğramaktan korumak ve sabırla yetiştirmeye çalıştıkları nergislerinden yüzlerinin gülmesi içindir..

1- Nergislerin mayıs sonu haziran ortalarından sonra yapraklarının kuruması sağlanır..Yani yazın uyku dönemine geçmek zorundadırlar..Sanki nergis yaprakları yazın da yeşil kalması gerekiyormuş gibi siz nasıl onların yazın 6 saat güneş ihtiyacından bahsedebiliyorsunuz.

2- Nergis çiçekleri mart içinde geçerler..Siz nasıl çiçekler geçtikten sonra sulamanın kesilmesi önerisinde bulunabiliyorsunuz ? Çiçekler geçtikten sonra nisan mayıs aylarının bol güneşli günlerinde sulamaya devam edilmeli ve haziran ayında sulama kesilmeli ve yapraklar kendiliğinden kurumaya bırakılmalıdır..

3- ''yüksek azot oranı yapragı geliştirir fakat bitkinin potas almasını engeller'' diyorsunuz..Asıl sulamayı keserseniz potas alımını engellersiniz..Kuru topraklar potas alımını engeller..
Bildiğim kadarıyla, fazla azot değil, toprakta bulunan fazla kalsiyum ve magnezyum potasyum alımını engeller..
Çiçeklenmeden sonra suyu kesmek demek, nisan mayıs aylarında soğanların irileşmesini sağlayan potasyum alımını engellemektir.
Hem '' fosfor ve potas desteği verin.Mart nisan itibari ile desteği başlatın'' diyorsunuz hem de suyu kesin diyorsunuz..Suyu kesince potas alımını engellersiniz.

Lütfen çok emin olmadığınız şeyleri yazarak üyelerin kafalarını karıştırmayın..

Diğer üyelerin güzel hatırı için bunları yazmadan edemedim..


Düzenleyen pria : 05-02-2015 saat 23:34
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön