Bu sıkıcı havalarda biraz da olsa eğlenmek istiyor insan. Birde tatilin verdiği sıkıcılıkta üstüne eklenince daha da bir sıkılıyor insan. Çok uzun süredir denemek istediğim bir kekti ve deneme fırsatı buldum. Orijinalini bozmadan yapmak istedim ama şeker hamuru benim için fazlasıyla tatlı olacaktı bunun için şeker hamurunu bir sonraki yapacak olduğuma sakladım. Kendi tarifimi kaybedince gastronomi okuyan bir arkadaşımdan bir pandispanya tarifi aldım.
Pandispanyası için:
8 yumurta
8 fincan un
İki paket kabartma tozu
İki paket vanilya
6 fincan şeker
2 fincan su
Renklendiriciler
Süsleme:
Kremşanti
Yapılışı:
Öncelikle bir süre yumurtaları kırıp üzerine seker ekleyip bekletiyorum. Bu süreçte çok az her renkten birer parça çay bardaklarına alıp renklerini biraz suyla açıyorum.
Boyaları hazırladıktan sonra yumurta seker karışımını karıştırıp daha sonra üstüne un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Daha sonra iki fincan suyu ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Daha sonra birkaç damla limon ekleyip az daha çırptıktan sonra biraz hamuru dinlendiriyorum. Hamuru hazırladıkladiktan sonra her biri eşit olacak sekilde ortalama 3 kepçe her kaba ayırıyor ve fazla renklendirici kullanmadan renklendiriyorum. Ana renkler olduktan sonra elinizde ara renkleri kendiniz oluşturabilirsiniz.
Renklendirdikten sonra kalıba yağlı kağıt serdim ama ilk kek yapıştı kağıdı tekrar yağladım böylesi kolay çıktı.Max 15 dk da pişiyor, 180 derece fırında.
Yapışan keki ise kolayca çıkarmanın püf noktasını bildiğim için kek heba olmadı rahatça kalıptan ayrıldı.
Kekler pişince bu hali aldılar:
Ve daha sonra kekler soğuduktan sonra eğer hamur size sert gelecekse biraz sütle ıslatabilirsiniz ama tarife uygun yaparsanız hiç bir şekilde sert gelmeyecektir.
Renk sıralamasından sonra her katın arasına kremşanti sürüp yapışmasını sağlıyoruz. Üçüncü sırada ortaya muz döşemeye karar verdim. Çilek olsaydı çilek döşemeyi düşünüyordum.