View Single Post
Eski 26-01-2015, 11:18   #559
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Etkinliği agaclar.net etkinlikleri kapsamında duyurup, isteyen üyeleri davet edebiliriz. "Ekşi Mayalı Ekmek Yapıyoruz" gibibir konu açıp, günlük olarak katılımcılar bu konuya fotoğraf ekleyip gelişimi paylaşır soru sorabilirler.

Duyuru ile beraber gereken malzeme ve ekipman hazırlığı gibi bilgileri de vermek iyi olur baştan.

İyi bir fikir, bence de güzel olur...

Lâkin daha da öncede bahsettiğim gibi benim ekmek konusunda bir eğitimim falan yok. Her konuda ve en doğru şekilde bilgi vermem, yardımcı olmam beklenirse, sonuçta hayal kırıklıkları da olabilir. Ben kendi bilgi birikimimi paylaşıyorum. Olayı çok teknik olarak ve detaylı olarak açıklayamacağım zamanlar olabilir. Tek başıma, kısıtlı imkanlarımla ne kadar yardımcı olabilirsem o kadar olabilir.

Bu konular göz önünde tutulursa yanlış anlaşılmalar olmaz. Aşırı beklentiler oluşmaz. Yardımcı olamadığım zamanlarda da yanlış anlaşılmam...

Başlangıç için öncelikle Ekşi Maya yapacağımız için ;

- İyi kalite Tam Buğday Unu
- İyi kalite Beyaz Un
- Klorsuz su
- Mümkünse gram ölçebilen mutfak terazisi...
- Küçük bir kase
- Standart ölçü kaşıkları (Tsp=5 ml ve TBsp=15 ml)
- Standart ölçü kabı ( Cup = 240 ml) veya santadart bir su bardağı = 250 ml
- Dikine bir ölçü kabı veya bir kavanoz
- Steril bir tahta kaşık...

İlk fırsatta ben de hazırlığımı yapar, malzemelerin fotoğraflarını çeker buradan yayınlarım. Lakin bu iş biraz zaman alabilir. Elimden geldiğince acele etsem de 1 hafta falan zaman alabilir...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön