View Single Post
Eski 22-01-2015, 21:35   #40
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Hepimizin bildigi gibi, tohum etkinliginde gonderilen cesit sayisinda yonetim tarafindan getirilmis bir sinirlama yok. Taleplerin karsilanmasi da tamamen etkinlige tohum gonderip katilanlarin insiyatifine birakilmis bir mesele; bunda bence bir sorun yok.

Peki tohum etkinliginin esas amaci "ne kadar cok tohum paketleyip birbirimize gonderirsek o kadar basarili olmus sayiliriz" midir? Eger boyle bir amac belirlenmisse bilmek isterim.

Eger Sn Milla bu mesajda 2015 yilinin etkinligine 2014 etkinliginden talep ettigi tum tohumlari gonderecegini soyluyorsa, herhalde tohumlari nasil cogaltacagini bilmemiz gerek. Teorik olarak, kendi yetistirme sartlarinda 500'e yakin tohumu ekip cogalttigini varsayarsak, iclerinde cok degerli ve nadir atalik yerli tohumlarin da bulundugu bu tohumlarin safligini nasil garanti edecegiz (saflikla ilgili mesele dogal bir surecten ibaret, hepimizin basina gelebilir ama elimizden geldigince dikkat ediyoruz)? Burda dagitilan cogu yerli cesidin (yabanci demiyorum cunku yabanci cesitlerin tamamina yakini ticari tohum kokenli yani ilk tohum kaynagindan durumu telafi edebiliriz) dokumantasyonu bile yapilmamisken, sonraki nesillere atalik tohumlari nasil tasiyacagiz? Bu konudaki sorunlari en aza indirmek icin gerekli onlemleri almayalim mi?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön