Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 19-01-2015, 22:20   #280
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Uzun yıllardır bu şekilde kar yağışı olmamıştı. Muhtemelen kar altında kalan bitkiler için iyi olacak. Bir kısım kayıplarımız olsa da. Sedum palmeriyi ben bir saksısını dışarıya çıkarmıştım. Çiçek açmaya çalışıyordu. Soğuklardan etkilendiler. Daha her şey belli değil. Sizinkilerin sıkıntısı tam olarak köklenmemiş olmalarından kaynaklanabilir.

Sedum telephium "Autumn Joy", Sedum spectabile ve
Sedum sieboldii 5. mesajda olduğu gibi üst kısımlar tamamen ölüp alttan filizleri görülüyor.

Sedum palmerinin bu şekilde olup olmadığını bu yıl görmüş olacağım. Diğer çeşitler geçen yıl bahçede kışı geçirmişlerdi. Bu yıl biraz daha sert ve karlı bir kış geçiriyorlar. O kadar karın altında muhtemelen ezilmişlerdir.

Muda/ Kaktüs ve Sukulentlerim 77 nolu mesajdan itibaren daha önceki kışı bahçede geçiren sukulentler. Bizim burada 1250 rakımda olduğuna göre başka yerde de olurlar muhtemelen.

Sarımsakları ben de önce ilkbaharda ekildiklerini düşünüyordum. Daha sonra komşumun uyarısı ile son anda ektim. Normal şekilde büyük olmasını istiyorsanız sonbaharda ekmek ve fazla sulamamak gerekiyormuş. Ben mümkün olduğu kadar iri dişli sarımsaklardan ekmeye çalıştım. Yanmış hayvan gübresi üzerlerine serptim. İlkbaharda ekilenler tek iri diş oluyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön