View Single Post
Eski 26-07-2007, 13:06   #3
hakan7960
Ağaç Dostu
 
hakan7960's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2007
Şehir: kütahya/Tavşanlı&istanbul/Beşiktaş
Mesajlar: 208
bir dikili ağacın olsun

Sayın YÜCEL bey,dün bırakmış olduğum gönlüm de bir uhde olan ve ölmeden önce de görmek istediğim köyümün mezarlığını yeşillendirme projesi yardım duyurusuna göstermiş olduğunuz alaka beni sevindirdi.

Ben mezarlığın yeşillendirme yani ağaçlandırma sevdasına 3 sene önce düştüm.İlk sene su hattını döşeyerek 4 adet köy çeşmesini mezarlığın farklı köşelerine yerleştirdim.Bunda ki amacım hem ağaçların iyi yetişmesi ve köklenmesi için alt yapı sağlamak hem de gelen ziyaretçilerin abdest almasını sağlamaktı.Daha sonra mezarlık toprağının analizini yaptırdım.Ama gelen rapor pek olumlu değil.Çünkü toprak çok kireçli ve TINLI cinsinden verimsiz bir toprak.Ama bu beni yıldırmadı gübre seçeneği ile bu konuyu aşabilirim.Ben her sene çam,ardıç,akasya,mazı,sarmaşık taflan vb.ağaç ve çalısal bitkileri diktim.

****** ağaçları mezarların başına çalısal bitkileri de duvar kenarlarına veya mezarların sınır uçlarına.3 sene için de kendi imkanlarım ile 500'e yakın ağaç diktim.Belki aklınıza sana hiç mi yardım eden yok? bunları tek başına mı yaptın?diye soracaksınız ama evet tek başıma ve yaşlı bir annemin yardımıyla başarmaya uğraştım. olsun hiç kimseye kırgın değilim.Benim amacım yeşilliklerle dolu bir yer bırakmak.Bu arada çalı palamutunu denedim.TEMA'nın meşe palamutlarından ektim hemen hemen hiç filizlenmediler.Çalısal bitkiler demekle süs çalısal bitkileri kast ediyorum. İlginize ve bilgilerinize teşekkür ederim.SAYGILARIMLA...

hakan7960 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön