View Single Post
Eski 14-01-2015, 21:20   #308
roserose
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-12-2014
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Sn.roserose,
Bu fotografta gorebileceginiz uzere bir yaprak sararmaya, bir yaprak burusmaya baslamis.Phalaenopsis sayfasinda koydugunuz fotografta burusmaya baslayan yapraklarda su kayiplari goruluyor.

Simdi ben size spaghnum yosunu alip sarin desem bir faydasi olmaz; cunku evet spaghnum yosunu cok ozel bir urun ancak bir mucize yaratamaz.Phalaenopsislerin bir kismi susuzluga dayanabilir dolayisiyla koku gittigi zaman bile uzunca bir sure ayni saglikli halinde kalabilir ve bu surec icinde spaghnum yosunu sararsiniz evet bir faydasi olabilir ama yine kesinlik yoktur. Ki yosunu siparis etseniz kac gunde teslimat yapilacagini ve orkidenizin durumunun o zaman nasil olacagini hesaba katmiyorum bile en iyi niyetli dusunmek icin.

Sizin orkidenizde artik kendini salmaya baslamis yani dayanma sinirini coktan gecmis.Biri mantar enfeksiyonu, biri kok curumesi olmak uzere iki bitkimi kaybettim ve birisinde sn.dinozorla beraber her turlu careyi denedik durduk ama kurtaramadigimiz oluyor. Onemli olan bakim bilgilerini ogrenmek,NOID olmayan turlerden edinmeye gayret etmek (cunku o bitkinin karakteristik ozelliklerini ogrenmeniz acisindan onemlidir) olmali.
Ilginiz için çok teşekkür ederim sn Charlaux

roserose Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön