View Single Post
Eski 25-07-2007, 23:40   #2
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Cengiz Bey, Hoş geldiniz. Umarım bu yazımı okursunuz.
Bakınız daha önce açtığınız, "Kütahyali" başlığında size bir cevap verilmiş. Lütfen, önce onu bir okuyun. Sonra her sayfada karşımıza çıkan, "Lütfen cevaplamadan önce okuyun" diye başlayan site duyurusunu bir okuyun. Daha sonra Forum Kullanım Kılavuzu 'nu bir inceleyin.

Çalışmanıza yardım edebilmemiz için de önce yaptıklarınız ve yapmak istedikleriniz konusunda biraz daha ayrıntı veriniz.

Aslında mezarlıkları ağaçlandırmak oldukça kolaydır. Mezar yaptırmak adına eğer taş veya mermerle doldurulmamışsa daha da kolaydır. Kazılan mezarlar, ağaçların köklenmesi için oldukça uygun yerlerdir. Her yıl kazılan yeni mezarların üstüne sonbaharda ikişer tane palamut koysanız bir süre sonra bir meşeliğe dönüşebilir.

Çalı türü bitkiler, mezarlıkta daha sonra yapılacak faaliyetler için (ziyaret ya da defin) engel veya sorun olabilir. Dolayısı ile çalıları sadece gerekiyorsa çit takviyesi için kullanıp, mezarlığa boylu ağaç dikmeniz daha uygun olabilir.

Mezarlıklarını ağaçlandırıp, buradan gelir elde eden, elde edilen geliri de mezarlığın bakımı için harcayan bir kent biliyorum. Bu kentte mezarlığı bir mahlep bahçesine çevirmişlerdi.

Kolay gelsin diyorum.


Düzenleyen Yücel Özlem : 30-07-2007 saat 11:58 Neden: Yazım hatası
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön