View Single Post
Eski 09-01-2015, 19:59   #46
patara67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
72. Bu gün 19 Kasım 2013 Salı. Evin ruhsat işlemleri için İl Çevre ve Şehircilik Md.lüğüne gittim ve Geçici Müteahit Belge numarası için 250 TL bankaya yatırdım ve Ayaş’taki Fen işleri Md.nü aradım önümüzdeki hafta Ruhsat belgesini alırsınız dedi. Evin altına şap atılması için bir ustayla anlaştım.
73. Bu gün 26 Kasım 2013 Salı. Sabah erkenden yola çıktım ilk önce Ayaş’a Enerjisa’ya uğradım elektrik işleri için merkezimiz Sincan dediler. Oradan Bahçeye devam ettim yolda giderken evin şapını yapacak usta aradı burada su yok ve şapın yüksekliğini daha fazla istiyorlar bunun için kum ve çimento yetmez dedi bende sen kaç defa geldin gittin yapacağın işe bakmadın mı dedim bunlar nasıl usta anlamadım valla. Neyse bahçeye gittim yalaktan suyu evin oraya kadar getirdim iyi ki 200 m hortum almıştım ve yanımdaydı sonradan 2m3 ve 5 torba çimento daha istedik o da geldi bende tahtaların çivilerini söktüm etrafı topladım ustalar evin büyük bir kısmını bitirmişler. Bu arada çeşmenin suyunu yalaktan evin oraya ve bahçenin yukarısının en aşağısına kadar akıtmayı başardım ağaç dikimi için suyumuz hazır. Akşam üzeri ustalar gitti ben tek başıma kaldım evin terasına çıktım yağmur yağıyordu ve manzara nefisti tüm havayı içime çektim yok böyle bir güzellik.
74. Bu gün 28 Kasım Perşembe. Kazım Cıbır ve 5 kişi ağaç dikmek için geldiler sabah 08.00’da Yenikent’te buluştuk saat 09.00’da bahçeye vardık 6 kişi 160 ceviz fidanını 3,5 saatte diktiler bizde babamla birlikte 8 saatte fidanları ancak sulayabildik sulama bittiğinde hava kararmıştı suyu yalaktan aldık her ağaç için ortalama 4-5 dakika su verebildik mutlaka sulama için damla sulama yapılması lazım yoksa beni çok uğraştırır hem de zaman kaybına sebep olur. Kazım bahara kadar ağaçlara herhangi bir şey yapmayacaksın dedi Nisan başı gibi ben geleceğim ve budama yapacağım ve sana bir bakım listesi vereceğim sende ona uyacaksın bir de Temmuz veya Ağustosta gelip yeşil budama yapacağım dedi. Evi neredeyse bitirdiler gece de çalışıyorlar en son fayansları yapıyorlardı. Yere şap atan usta terası düzgün yapmamış bu yüzden çağırdım yeniden düzeltti artık Ayaş’tan veya köyden usta çalıştırmamak lazım çünkü işi bilmiyorlar. Şimdi diğer ağaçları dikmek için çukurları açmam ve ağaçları temin etmem lazım. Bir de ceviz ağacı dikenlerden birisi ortadaki kuyudan aşağıya kadar düz bir hat olacak şekilde direnaj olsun diye 50 cm lik bir kanal açılması lazım dedi bakalım bunu kendim yapabilecek miyim yapamazsam bakıp daha az kazıp yazın uygun olunca kepçeye yaptırmak gerekecek ilk önce kontrol etmem lazım. Ayrıca ortadaki kuyunun büyük bir kısmı su ile dolmuş onu nasıl boşaltacağım bakalım bunun için elektrik olması lazım. Çeşmenin suyunu bahçenin en aşağısına verdim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön