Konu: Nergis
View Single Post
Eski 05-01-2015, 21:50   #2326
tabus
Ağaç Dostu
 
tabus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 392
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
İkinci fotodaki ''Double Dee'' varyetesi olabilir..Dafseek.org'ta ''Doble'' yazın karşınıza çıkacak listede görecdeksiniz..

Benim verdiğim İsrail sitesine güvebmiyorsunuz ama ''Narcissus Tazetta Linnaeus'' diye bir tür de maalesef ''daffseek.org''da yok..
Sn pria, tartışma açmaktan mı hoşlanıyorsunuz nedir? Bir kaç mesaj öncesi benim yazım hatamı düzelterek (Narcissus Tazetta Linnaeus) bilimsel ismi genişleterek verdiniz, orada yoksa sanki öyle bir tür yok mu diyelim. Daffseek'i keşfettiniz ya eh tamam mı? Daffseek, nergis en geniş internet kaynağı fakat, botanikçilerden ziyade, amatör kişi kuruluşların üretip bir komisyonda tastik ettirdikleri isimleri içeren ve ticari nergislerin zengin kaynağı.Oradaki üreticilerin bazılarını da şahsen tanıyorum ki, güvenilir buluyorum.

''Scientific Name
Narcissus tazetta L.
Synonyms
Narcissus tazetta L. subsp. aureus (Loisel.) Baker
Narcissus tazetta L. subsp. italicus (Ker. Gawl.) Baker
Narcissus tazetta L. subsp. tazetta''

Keşke sizin verdiğiniz linkin pek güvenilir olmadığını söylemeseydim. Site zaten aslında bir 'Tur Organizatörüne' ait. Ciddi görünen çok sitede yanlış bilgi bulduğum için sizi nazikane uyarmaya çalıştım. Bildiğiniz gibi olsun..
Önerdiklerinize gelince;
Double Dee, pedigreesinden, seed ve polen parentinden görüleceği gibi tazetta ile ilişiksiz, Doble; 'Paso Doble' de öyle. Paso Doble nin polent parenti Accent'in üreticisi G.E.Mitsch'in mirasının önemli kısmını alan Steve Winisky, böyle bir durum olsaydı kesinlikle teyit ederdi.

Ayrıca ben samimi olarak basit bir gözlemimi paylaşıp bilen varsa; düzeltme tamamlama ve paylaşma istedim. Ne yazık ki hala eksik parçayı tamamlayabilmiş değilim. Kayıtlı bilgiler eskiye dayanıyor, varsa bir mutasyon, değişim yabancıların da tam bilgisi yok, şimdilik. Hepsi bu..

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön