View Single Post
Eski 03-01-2015, 22:37   #1154
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozanemre Mesajı Göster
Değerli MeyveliTepe. Uygulama yönünden bir faydası olmamakla beraber aklıma takılan birkaç soru sormak isterim. Bir ihtimal araştırmalarınızda karşılaşmış olabilirsiniz.
Acaba çeşitli coğrafi ve bölgesel topraklardan (Podzolik-Rendzina-Çernozem-solonetz vb)elde edilen hümik bileşiklerin kimyasal yapılarından kaynaklı element formlarındaki farklılıklarıyla ilgili olarak detaylı bilimsel bir araştırma, inceleme mevcut mu? (C-H-N-O adsorbsiyon ve pH, KDK tepkimeleri ile ilgili olarak)
En iyi hümik bileşikler (humus) hangi ülke topraklarında yer almaktadır?
Bir de topraktaki mevcut humuslaşmış maddenin, humuslaşmamış maddeden (hümin)ayrımı nasıl yapılmaktadır? Zira aynı yüzey alanda üst sınırda organik madde, mineral madde ve toprak organizmaları mevcuttur. Kimyasal Fraksinasyon nasıl yapılır?

Esen kalın.
Farklı toprak sınıflarından elde edilen humik maddelerin farklı karakterleriyle ilgili bir bilgi ihtiyacım olmadığı için özel olarak ilgilendiğim bir yön değil.

K.Kumada'nın "Chemistry of Soil Organic Matter" isimli kitabı istediğiniz bilginin en azından bir kısmını sağlayabilir diye düşünüyorum.

Diğer sorduklarınız ile ilgili de bir çok araştırma yapılmış.

"Isolation of humin by liquid-liquid partitioning (J. Rice,P. Maccarthy)"
"Extraction and Characterization of humus with reference to clay-associated humus(D.W.ANDERSON, E.A.PAUL, R.J.ST.ARNAUD)"
Bu makakelerden ve benzerlerinden iz takip ederek istediğiniz bilgiye erişebileceğinizi sanıyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön