View Single Post
Eski 01-01-2015, 19:43   #2059
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Denemeden lezzetle ilgili birsey diyemiyorum. Domatesteki cozunmus kati miktarini (Brix) olcmek mumkun. Bu deger, lezzetle (ayni zamanda genel kani itibariyle hastalik direnciyle) dogru orantili oldugu icin, daha subjektif olan agiz tadiyla birlikte degerlendirilebilir. Brixi cok yuksek olan, yediginiz zaman "bu domatesse digerleri ne" diyebileceginiz cesitler var. Onlar ustunden yorum yapilabilir.

Sonucta, asilama yaptiginiz domatesin lezzet potansiyelinin yuksek olmasi gerek. Bir de bitkiye verdiginiz gubre ve iz elementler cok onemli. Asilama yapildigi halde, bu ikisi icin yerinde uygulamalar yapilmiyorsa, lezzet on plana cikmaz. Bunlar, ilk seferde, mantik ve cesitli gozlemler cercevesinde soyleyebilecegim seyler. Uygulayip sonuclara baktiktan sonra "aslinda oyle degilmis" seklinde bir sonuca varmak da mumkun.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Şeytan elması, (Solanum capsicoides) isimli bitki hem patlıcana hem domatese anaç olarak kullanılıyormuş.

Verimi en az % ,30 artırdığını iddia ediyorlar. Acaba lezzette bir kayıp sözkonusu oluyor mudur? Son yıllarda kabak üzerine aşılanan karpuzların tatlarının değiştiği, kötüleştiği yönde yaygın bir kanı oluştu piyasada.


Düzenleyen birnefestoprak : 01-01-2015 saat 20:22
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön