Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Genel gecer domates hastaliklarina dayanikli bir kok varyetesi bulmak gerek. Son zamanlarin en ilginc konularindan birisi de patatesi tohumdan yetistirmek (yumrulardan degil, bitki cimlendikten sonra hasat edilen tohumdan). Mevcut secenekleri bir arastirayim.
|
Sayın birnefestoprak;
Afyonkarahisar en fazla patates yetiştirilen yerlerden biri. Benim bazı yetiştiricilerle yaptığım görüşmelerde eski yerli patateslerin çiçek açtıktan sonra tohum oluşturduğu, o tohumların da yeniden ekilebildiğini öğrenmiştim.
Şimdiki dışarıdan gelen pateteslerin çiçek açmalarına rağmen tohum vermediklerini söylemişlerdi. Burada en çok verim ve lezzet açısından kışlık olarak tercih edilen patates cinsi agria. Tabi daha verimli ama o kadar lezzetli ve dayanıklı olmayan çeşitler de var.
Tohumdan üretilen kışlık dayanıklı lezzetli patates çeşitleri hakkında bilgi verebilirmisiniz. Olabiliyor ise tohum bulunabilirse hem patates, hem de üzerinde domates alabilmek çok iyi bir şey olur.
Bir taşla iki kuş vurmak buna derler herhalde.