View Single Post
Eski 24-12-2014, 16:09   #2049
remus2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-01-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
İnternette gezinirken bir sitede şöyle bir yazıya rastladım. Gerçekle alakası var mı yok mu bilmiyorum. Pek mantıklı gelmiyor bana bakır telin bir etkisinin olması ama deneyen varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. Büyük ihtimal bir rivayetten ibaret. Ama sormadan da edemiyor insan))Yazının alıntıladığım kısmı aşağıda. İlgili sayfanın en altında bu yazı mevcut.

Domates yetiştirmenin püf noktaları ve incelikleri
Organik muz kabuğu : ilaçlanmamış organik muz kabuğu yerleştirin. Muz kabuğu, potasyum, demir ve magnezyum bakımından zengindir.

Organik balık : Amerika'daki Kızılderililerin çukura bir balık yerleştirdikleri söylenir. Çukuru toprakla kapatık üzerine domates fidesini dikerlermiş.

Bakır teli : Bazı amatör bahçıvanlar, toprağa bakır teli gömmeyi önerir ; mildiyö hastalığını yok ettiği ve domateslerin daha tatlı olduğu söylenir.

KAYNAK
muz duymştum birde demir tozu dökeni gördüm.
kendimde kalsyum eksikliği olan domatesime bardakta eritilen portakal limolu Ca ilaçlar var 1000mg onlardan 2 tableti bir 10ltlik tenekede su ile eritip dökmüştüm dip çürüklüğü gitmişti zararı varmıdır bilmiyorum...
(yukarda yazdığım sadece kendi tecrübemdir hiç bir şekilde önermiyorum zararı olabilir... )

remus2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön