View Single Post
Eski 24-12-2014, 12:59   #4
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Emlakçılar isyan bayrağını çekti



Çıkan bir kanunla tarım arazileri satışları tek tapu dışında Türkiye genelinde durduruldu. Kanun kapsamında arazi satışlarını gerçekleştiremeyen emlakçılar ise önceki gün Tarım İl Müdürlüğü önünde eylem düzenledi. Emlakçılar bu eylemle de kalmayarak isyan bayrağını çektiler.

“TOPRAK AĞARALARI OLUŞACAK”

Yaklaşık 10 gündür Gaziantep Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde de tarım arazilerinin satışı yapılamıyor. Emlakçılar bu kanunun kaos yaracağını belirterek, kanunda geri adım atılmasını istiyor. Gaziantepli emlak müşaviri Servet Dalbudak, yeni uygulamayla birlikte kentte yeni toprak ağalarının oluşacağına dikkat çekti. Dalbudak açıklamasında, “Yeni uygulama ile birlikte arazi satışını yapamıyoruz. Tarım Müdürlüğü’nün yollarını aşındırıyoruz. Git gel bir şey anlamıyoruz. Tarım Müdürlüğü’nde görevli kişiler yasayı bilmiyorlar. Diğer yandan yeni uygulamayla birlikte kentte yeni toprak ağalarının yaratılacağının bilinmesini isterim” diye konuştu.

EMLAKÇILAR AYAKLANDI

403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun, 15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile değiştirilmesi emlakçıları ayaklandırdı. Emlak müşaviri Ömer Aksoy, bu kanunun kaos yaratacağını belirterek, “Böyle bir kanun olmaz. Kişilerin özgürlük hakkı elinden alınmaz. Bir tane tapun varsa devredebiliyorsun, ancak birkaç tane tapun varsa devredemiyorsun” derken, bir grup emlakçı kanuna tepki gösterdi. Tapu bölge müdürüne giden emlakçılar yetkililerden doğru düzgün bilgi alamıyorlar.

SATIŞLAR DURDU

Birden fazla tarım arazisi tapusu olanların kanuna göre önce İl Tarım Müdürlüğüne müracaat edeceğini, Tarım Müdürlüğü’nün araziye keşif göndereceğini, bu keşiften sonra tarım arazisi mi, değil mi bir rapor düzenleneceğini belirten emşak müşaviri Ömer Aksoy, “Tarım Müdürlüğü burası tarım arazisi değil diye rapor verdikten sonra sen tapuyu devredeceksin. Yani Tarım il müdürlüğü izin verirse satabilirsin. Uzun süredir arazilerde satış tamamen durdu, şu anda satış işlemleri yapılmıyor. Emlakçılar ve vatandaş tepkili” diye konuştu.

YÜZLERCE DİLEKÇE BEKLİYOR

Arazisini satmak isteyenlerin dilekçelerinin şu anda tarım müdürlüğünde olduğunu belirten Aksoy, “Tapu müdürlüğü havaleleri alıyor, il tarım müdürlüğüne yazı yazıyor. Yazılar şu anda tarım müdürlüğünde beklemede. Yüzlerce dilekçe var. Biz bu kanundan dönülmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz. Kanuna Türkiye genelinde büyük tepki var” dedi.


Emlakçılar isyan bayrağını çekti | Gaziantep Hakimiyet Gazetesi

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön