View Single Post
Eski 24-07-2007, 15:26   #1002
vyssera
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Aslında dünya işi bitmez derler ya, onlara daldım gittim bu ara. Yeni ağaçlar için heyecanlıyım şimdiden, yarışmaya da katılmak niyetindeyim.
Eski ağaçlarımdan Atlas sedirini böceklerinden temizleyip, geniş bir saksıya aldım, şimdi yeni sürgünler veriyor. İlk bonsai denemem olan konik ladin, sonradan yaptığım budamadan etkilendi, ama kurumadı, o da toparlanıyor gibi, ( Sonunda
inadımı kırıp, ikili gövdenin birini söylediğiniz gibi boyca küçültmüştüm de ) Bi tane sarıçam yamadorim oldu bu sürede onu da tanıtırım bir gün inşallah. Hesaplarıma göre yaklaşık 20-25 yaşlarında 30-35 cm boylarında güzel bir ağaç. Biri yaşlı biri daha genç 2 daldan oluşuyor. Yanlarına küçük bir üçüncü ağaç da dikmiştim ama o kurudu. Serdi çalısından yaptığım, çelebi bonsai çok sağlıklı Saksı değiştirmedim, Ağaçları yormadan gitmeye çalışıyorum. Ayrıca tohum olarak diktiğim mavi ladin, karaçam, mugo çamlarıı, ve 1 adet acer palmatum da büyüyor. Annemin ön balkonu bana vermesi de iyi oldu ( Hala ailemle kalıyorum ) Sevgiler, saygılar Ali hocam. Tekrar burda olduğuma ve sizi gördüğüme sevindim.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön