Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sevgili İsmail maşallah maşallah.
Kaç gecedir sayfanı gezerken hep aklımda; hani diyorlar ya sebzeyi de, meyveyi de mevsiminde yiyin. Pazara gidiyorum patlıcanlar, domatesler, biberler, salatalıklar sanki yaz mevsimindeyiz. Alsak bir dert, almasak bir dert.
Bilirkişi olarak bir aydınlatsan, fikir versen?..
|
Güzel bir soru oldu sayın YeniGine
Basın haberlerinin bu olayı fazla abarttığını düşünüyorum.
Herşey mevsiminde yenmesi gerekliyse yazın toplanan bir elmayı neden kışın yemek zorunda kalıyoruz. (Yazın yediğimiz elmalar 2. sınıf ürünlerdir.)
Kışlık olan lahana neden haziran ayından itibaren raflarda yerini alıyor. Yazlık olan kırmızı pancar neden kışın daha çok satılıyor.
Hep dengeli beslenme derler ama kışın portakal, kereviz, balık önerirler. Diğer besinler ne olacak?
Şuan seramda hıyar ve kabak bitkisi var. Yazın kullanılan gübrenin aynısı 4/1 oranında kullanılıyor. Hiç bir ilaçlama yapılmıyor. Bu ürünlerin nesi zararlı olabilir ki.
Diğer üreticilerinde kullandığı ürünler farklı değildir. Bitkinin istediği gübreleri vermek zorundadırlar. İlaçlama konusu ayrı ******, illa kullanan vardır. Kalıntı olma ihtimali ülkemizde malesef var, güvendiğiniz yerden ürünleri almak en iyisi.
Birde şu durum var ki en çok övdüğümüz konudur. Köylü ürünleri doğaldır. Malesef oda artık yalan oldu. Gereksiz yere toprağa dünya gübre atan, ilaçlama yapıp süresi dolmadan ertesi gün pazar mal çıkaran, köy tavuğu yumurtası diye marketten aldığı yumurtaları satan insanlar gördüm. Bir türlü bilinçli olamıyoruz.
Son olarak 1 liralık maldan 1 kilo alacağınıza 2 liralık maldan yarım kilo alım. O fiyat farkının mutlaka bir sebebi vardır. (Kalite - Tat)