View Single Post
Eski 19-12-2014, 14:14   #1
dregoist
Yeni Üye
 
dregoist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2013
Şehir: GİRESUN
Mesajlar: 5
Sukulentleri hastalıktan koruma

Naçizane bir kaç paylaşımım olacak...

Sukulentleri ve aslında bir çok bitkiyi korumak hastalıklarla mücadele etmekten daha kolaydır.

Korumanın temel şartı ise doğru ortam ve doğru sulamadır.Sulama aslında bir çok kişinin dediği gibi ''gerekli olunca'' sulama olmasına rağmen, gereklilik şartı; bizim için göreceli bitkiler içinse kanun gibi değişmezdir.

Aşırı sulama aslında haftada 3 ve ya 5 gibi sayılarla ifade edilemez.Toprağın kuruma hızına, dolayısıyla havadaki nem miktarına ve hatta toprağı ısıtan (güneş,ortam ısısı ısı kaynaklarına yakınlık) etkenlere bağlı olarak günde iki kez bile sulamak bile bazen aşırı sulamaya olarak kabul edilmez.
En basit örneği ile annemin sabah ve akşam üzeri suladığı çiçeklerinin hiç hastalandığını hatırlamam, çünkü Urfa'da yazın toprağın kuruma hızı 3 saatten bile azdır.

Özet olarak; bitkilerinizi sularken sayıya göre değil,toprağın kurumasına göre sulayın.Bu sukulentlerde daha önemlidir çünkü kök ve gövde çürümesi tamamen sulamayla ilgilidir.

Bu arada toprağın kuruma hızı ne kadar yüksekse, bitkinizin hastalığa yakalanma (özellikle mantar hastalıklarına) ve çürüme riski de o derecede az olacaktır !!!

devam edecek ama sıkıcı olmasın diye ayrı mesajda...


Düzenleyen dregoist : 19-12-2014 saat 16:48
dregoist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön