Konu: Nergis
View Single Post
Eski 18-12-2014, 22:41   #2230
tabus
Ağaç Dostu
 
tabus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 392
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polemos Mesajı Göster
Kesme çiçek olarak uzun dayanması için ne yapmalıyım?

Paperwhite türü nergisi şimdi diksem çiçek alabilir miyim?
Sn polemos,
Kesme çiçeklerin vazoda dayanma süreleri elbette cinsine göre değişmektedir.
Vazoda kalma süresinin uzatılması için; çok sıcak ortamda tutulmamaları, her gün suyunu değiştirilmesi, her gün veya 2 günde bir saplarının alt kısmından verev kesilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca suyuna yarım veya çeyrek aspirin konulması da deneyim olarak etkili olmaktadır. Fakat her çiçekte aynı sonuç verir mi, zararı olur mu bilmem..
Paperwhite nergisler soğuk kış günlerinde açabilen bir çeşittir. Güzelliğinin önemli bir kısmı buradadır.Normal dikim zamanı eylül ekimdir. Madem geç kaldınız, soğanların derhal toprakla buluşması gereklidir. Bu tarihten sonra ortam sıcaklık değerleri göz önüne alınırsa, yapraklansa da çiçek açmayabilir.
Ama size 'forcing', zorla çiçek açtırmayı önerebilirim: Uygun şekilde saksıya gömüp suladıktan sonra, 18 C civarında ışıklı bir ortamda yaklaşık 4-6 hafta tutabilirseniz, burun gösterecektir. Bundan sonra biraz daha soğuk ortamda çiçeklenmesini de görebilirsiniz. Çiçekleninceye kadar gübre ihtiyacı duymaz.Denerseniz ve paylaşırsanız sevinirim.Kolay gelsin.

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön