View Single Post
Eski 16-12-2014, 12:56   #5208
vasces
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-08-2007
Şehir: İstanbul Beylikdüzü
Mesajlar: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Aynen, tecrübeye çalım olmaz. benim bir parselde kil oranı 32% ve buradaki ağaçlar ciddi gelişim sorunu yaşıyor.

Diyelim ki 250 santimden itibaren bir kaya katmanı var. Ne olacak? Ağaçlar da neticede bir çok katlı apartman gibi. Kaç katlı olsun istiyorsanız, temelini o kadar derine götürmeniz gerekiyor. Saksıya ceviz ektiğinizde boyunun uzamamasının bir sebebi de bu yüzden.

Saygılar..
Sayın Çampte bende de 3 yıldır yaptırdığım analizlerde 17-38 arasında değişen oranlarda kil var. Mesela ilginçtir 2 metreden aldığım analizde 17 görmüştüm ama 60-90 da aldığımda (aynı yer değil) 30 larda çıkıyor bazı yerlerde. Zaten aşağıdaki linkte ilgili kitabın 41.sayfasının sağ tarafındaki bölümünde bir çok şeyi özetliyor. San fransico'da toprak altı katmanlarının olumsuz etkilerini California'nın belli bölgelerinde (en iyi verim alınan bölgeler) görmüyorlar.

- Bir yandan da şunu düşünüyorum Türkiye'de kil olmayan (az oranda olsa dahi) toprak tabakası var mı bilmiyorum ama bu durumda ceviz ekimi her yerde sıkıntı demek değil midir ?
- 250 cm demişsiniz ama 250 cm e kadar bu kök gider mi ? Sonuçta 1,5 metreye gelmeden yarım elips şeklinde yayılmıyor mu sağa sola doğru ?

vasces Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön