View Single Post
Eski 06-12-2014, 19:42   #43
Murat Uysal
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Sayın kiziltan ve sayın ateşkaptan ilgi ve alakanız için teşekkürler.. Sayın ateşkaptan Potasyum sülfat gübresinin sıkıntısını ilk başta yaşadık... son üç gübrelemede kullandık. Perlit içine giren solüsyon tekrar geri dönmüyor. bir kez kullanıyoruz. drenaj kanallarından tahliye ediyoruz.. Drenaj açısından bir problem yok.. göllenme gerçekleşmiyor. perlitin yapısı gereği perlit nemli kalıyor. Hava da soğuk olduğundan hemen kurumuyor. Kuyudan tanka direk geliyor. Kuyudan gelen su ise yüksekden tanka düşürülerek oksijence zenginleştiriliyor. iki kez gübreli su verirsek bir kez temiz su gönderiyoruz. Perlitin suyunu sıkarak ph kontrolü yaptım. 6,5 civarı. ec değeri ise 1,65 gösteriyor. ortam olarak bir sıkıntı yok gibi... ama kök bölgesi derseniz bakmadım açıkçası. Sera nem oranım ise oldukça yüksek sabah bahçeye geldiğimizde %99 nem oluyor. bütün pencereleri açsak bile ortam nemi %70 den aşağı düşmüyor. Akşam olunca tekrar havanın soğumasıyla birlikte nem %99 a kadar çıkıyor.. baş edemedik.

Kalsiyum elementi içinse son üç gübreleme hougland gübresi idi. kalsiyum miktarı oldukça iyi gibiydi. Şayet kalsiyumsa problem yok. Kalsiyum nitratlı bir yaprak gübresi ile üstten destekleyebilirim...

Yalnız şu sorunlar var... Soğanlar da ilaç kullanmayalım derken ciddi mildiyö yaşanmaya başladı.. bu sebeple bugün uzun bir çaba yaparak yatakların hasada gelmiş olanlarını acilen hasat edip markete verdik. yarın geri kalanını vereceğiz..

Soğan çeşidinden memnun değilim. biraz toptancıdan acemice alışımızdan kaynaklandı. birde soğan fiyatları bu sene çok yükseldiğinden ucuz diye mecbur kaldık.

Halbuki Karacabey den getirdiğim Karacabey soğanları 1'e 1.2 gibi ve baş parmak kalınlığında veriyor. deneme amaçlı bir miktar ekmiştik. bu sebeple bu sene bu soğanları elden çıkarıp önümüzdeki ağustos ayında Karacabeye giderek direk tarladan tam yemeklik iri yalova 12 cinsi 1 kamyon soğan almayı düşünüyoruz. Gitmişken yol üstünde bulunan MeyveliTepe'ye ve sayın Todor'a müsade ederlerse uğrayıp acı kahvelerini içmeyi düşünüyoruz...

Teşekkürler..

Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön