View Single Post
Eski 05-12-2014, 01:18   #38
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sader_5 Mesajı Göster
Sayın meyveliTepe,

Dikkat ettiyseniz ben hic bir markanın reklamını yapmıyorum, yanlız su gercegi lütfen göz ardı etmeyin. Turkiye (umuyorum ki bu ileride degisecektir) bugunku haliyle surekli olarak batıyı yakalamaya calısan fakat tam bir işin püf noktasını cozecekken, bu islerin ne kadar zor oldugunu anlayıp kendine gore alternatifler geliştiren (halk diliyle çakma) bir ülke konumundadır.

Duvar malzemesinin arasına (yüzeyine değil), tavan arasına ve bodrum katlarına uygulanacak sağlık tehdidi taşımayan (cam yünü, taş yünü) gibi malzemelere sonuna kadar destek veriyorum. Gel gelelim binaların dış yuzeylerine yama gibi tutturulan her türlü malzemeye ise karsıyım.

Bu ürünler hem yasaklanmaya başlandı, hemde inşaat mühendisleri dahi bu ürünleri savunabilecek bir alan bulamamaktadırlar (şayet bu malzemeleri satmıyorlarsa)

Sizden ricam, tavsiye etmeye calıstıgınız mantolamanın artı ve eksilerini objecktif olarak araştrdıktan sonra düşüncelerinizi paylaşmanız.

Not: Yoğunluğum nedeniyle çok sık cevap yazamayabilirim fakat haftada an az bir defa bu foruma bakmaya gayret edeceğim.

Herkese iyi pazarlar dilerim.
Forumda mesaj yazarken kullanılan yazı renginin siyah olduğunu hatırlatmalıyım. Başka renkler bazen yazı içinde 1-2 kelimeye dikkat çekmek için kullanılır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sader_5
Sizden ricam, tavsiye etmeye calıstıgınız mantolamanın artı ve eksilerini objecktif olarak araştrdıktan sonra düşüncelerinizi paylaşmanız.


Mantolama dediğiniz dış cephe ısı izolasyonu benim kişi olarak tavsiye ettiğim bir şey olmaktan çok, dünyanın genelinde kullanılan R değerleri üzerine kurulu bir yalıtım metodu.

"Bu ürünler" demekle neyi kastediyorsunuz bilmiyorum. Ben herhangi bir ürün kastedmiyorum, bir çok ülkede resmi standartları olan bir yöntemden bahsediyorum. İkide bir "yasaklandı" derken de neyi kastediyorsunuz, TS 825 mi yasaklandı?

Siz şahıs olarak bir şeylere karşı, bir şeylerin taraftarı olabilirsiniz, bunu ifade de edebilirsiniz. Taraftarı olduğunuz şeyi öne çıkarmak adına taraftarı olmadığınız şeyi küçümseyip kötülediğinizde buna itiraz edip her şeyin yerine göre kullanılması gerektiğini söylemek de başkalarının ifade hakkı olur.

"mantolama" sevmediğim, uydurma bir tabir, TS 825'de ve uluslararası kabul görmüş standartlarda tariflenen ve R değerleri ile ifade edilen binanın ısı kaybeden tüm yüzeylerinde belirli bir seviyede ısı iletkenlik direncini elde etmede kabul edilen muhtelif malzemeler ve usulüne uygun imalat şekilleriyle, tercihan binanın ilk projesinde, yapılmamış ise olabildiğince sonradan yapılan bir yöntem.

Hal böyleyken ,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sader_5
Sizden ricam, tavsiye etmeye calıstıgınız mantolamanın artı ve eksilerini objecktif olarak araştrdıktan sonra düşüncelerinizi paylaşmanız.

Derseniz, bizim de sizden ricamız, sadece tavanına sizin boyanızdan sürülmüş, başkaca hiç bir yalıtımı olmayan bir binanın, dıştan tamamen zarf şeklinde yalıtılmış başka bir eşlenik bina ile eşit ısıtma sistemleri koşullarında ısıtma enerjisi giderleri ve elde edilen konfor bakımından karşılaştıracak resmi veya bilimsel (reklam broşürlerinden değil) bilgi sunmanız olur.

Dış cephe yalıtımın "artı ve eksilerini objektif olarak araştırdıktan sonra düşüncelerinizi paylaşın" diye düşünce paylaşmaya ambargo da koymuşsunuz, ama merak etmeyin dış cepheden tam zarf gibi yalıtılmış, hiç bir ısı köprüsü bırakılmamış bir evde yaşamıyor olsaydım başıma neler geleceğini biliyorum. Üstelik radyant bariyer de kullanıyorum Tüm camlarda ev içine bakan bariyer film var. Çift cam olmasına rağmen halihazırda en çok ısı kaybı yine bu camlardan oluyor (sürpriz değil, baştan bildiğim ve kabullendiğim bir durum). Siz de objektif olarak bu bahsettiğim yalıtımın eksilerini, yerine sadece tavana reflektif boya süremekle yetinseydim elde edebileceğim artları bir zahmet yazarsanız makbule geçer.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön