View Single Post
Eski 03-12-2014, 16:06   #148
Flower_Show_Ist
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
Değerli Ağaçlar.net Üyeleri,

Öncelikle nazik ilginiz ve fuar ziyaretiniz dolayısıyla teşekkür ederiz. Paylaştığınız tüm düşünceleriniz titizlikle dikkate alınmaktadır. Bu nedenle aşağıdaki açıklamaları bilgilerinize sunmak isteriz.

- Fuarda genelde satış yapılmaması ya da toplu satışların olması konusunda şikayetleriniz için belirtmek gerekir ki; Türkiye'de düzenlenen tüm fuarlar ile ilgili düzenlemeleri belirleyici ve denetleyici kurum T.O.B.B.'dir. Ve ilgili kanuna göre tüm ihtisas fuarlarında perakende satış yalnızca fuarın son günü yapılabilmektedir. Satış günleri ve süresi organizasyonun inisiyatifinde değildir. Organizasyon sadece katılımcılarını bu konuda uyararak Odalar Birliği adına kontrolünü yaparak son gün hariç satış yapılmamasını sağlamakla yükümlüdür.

- Ülkemize bitki / çiçek girişi ithalatçılar kanalı ile olmaktadır. Özel, zorlu ve uzun bir süreçtir. Bu nedenle yabancı katılımcılar daha fuara gelirken sergileyecekleri tüm ürünler zaten satın alınmış olmaktadır. İthalatçının iznine bağlı olarak ta, firma isterse fuar içerisinde 3. şahıslara satışını gerçekleştirebilir. Yerli katılımcılarımız ise proje bazlı olarak genelde hem tüm stant ürünlerini hem de fidanlıklarını kapsayacak biçimde anlaşma yapmaktadır. Bu anlaşmalar çoğunlukla belediyeler ve inşaat şirketleri ile olduğu için yüksek miktarlı alımlardır. Genelde de fuar öncesi görüşmeler ile olgunlaştırılan ve fuarın ilk günü yerinde (stantta) görülerek el sıkışılan anlaşmalardır. O nedenle katılımcıların sizlere verdiği toplu satış yapıldığı ya da ilk gün standın tamamının satıldığı bilgisi doğrudur.

- Flower Show Türkiye AVRASYA bölgesinin en büyük fuarıdır. Chelsea Fuarı tanımladığımız bölge dışındadır. Meraklıları için şu an Dünya'da bu konudaki en büyük fuar IPM Essen Fuarıdır.

- Fuar içerisinde Engelli Turnikesi, Merdiven çıkışlarında Engelli Asansörü, Asansör, Engelli Lavabosu bulunmaktadır. Tüm basılı ve görsel yayınlarımızda fuara ulaşım ve kroki detayları verilmektedir. Servis organizasyonu perakende ziyaretçi oranımızın düşüklüğü nedeni ile yapılmamaktadır. Kayıt (registration) sistemimizi ise yalnızca sektör ile ilgili kartvizit bulundurmayan ziyaretçilerimiz içindir. Sektör içerisinde herhangi bir dalda çalışan ve kartvizit gösterebilen herkes ücretsiz ve davetiyesiz olarak fuarı ziyaret etmektedir. Yine de davetiye talebi olan herkese talepleri ulaştığı anda diledikleri adetten fazla sayıda davetiye ulaştırılmaktadır.

İlginiz için tekrar teşekkür eder, görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Flower_Show_Ist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön