View Single Post
Eski 02-12-2014, 22:24   #99
formullaone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egeli20 Mesajı Göster
nail abi, formullaone, Cemal Özcan ve diğer tecrübeli arkadaşlar tozlayıcı ile ilgili bahsettiğiniz balkal çeşidi hakkında bilgi verebilmeniz mümkünmü nasıl bir çeşit? chandler bahçemde biraz boş alan var yaklaşık olarak 25-30 adet fidan dikebilecek kadar. şuan tozlayıcı olarak sadece franquette var. toplam tozlayıcı çeşidimi %7 civarında tutmayı düşünüyorum. franquette çeşidi %4 civarında olucak bunun yanında %2 ronde eklemeyi düşünüyordum. sizin bahsettiğiniz balkal çeşidini ve fernette çeşidini bahçemde bulundurmamın faydası olurmu. sizlerin paylaşımlarını okuduktan sonra ihtiyaç olarak düşünmeye başladım
Sayın egeli20, sadece Franquette çeşidi bulundurmak tek başına yeterli olmaz. Erken yaşta ve bol miktarda erkek çiçek yapması, ayrıca uzun tozlama süresi açısından Fernette, Franquette'den 4-5 gün sonra ve bol miktarda erkek çiçek yapması açısından Balkal, Balkal'dan sonra ki süreçte son döneme kalan dişi çiçekleri tozması yönünden de Ronde de Montignac çeşitlerini bahçenizde bulundurmanızda yarar var.

Chandler çeşidinin toz alma süresinin bir hayli uzun olduğunu ( 20-25 gün ) düşünürsek, bu tozlayıcıların hepsi etkili olacaktır. Boş yerlere bu çeşitlerden 15 Fernette, 10 Balkal, 5 Ronde de Montignac olarak dikmeniz uygun olacaktır diye düşünüyorum.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön