View Single Post
Eski 30-11-2014, 22:02   #16
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sizin Yirca'daki zeytin agaclarinin kesilmesiyle veya Ak Saray insaati icin AOC arazilerine tecavuz edilip yuzlerce agacin kesilmesiyle ilgili dusunceniz nedir?

Bizim memlekette sokaga cikip yasal hakkini arayan adama "niye sokaga ciktin?" demek gibi bir adet var. Cikmayinca da "niye cikmiyorlar, acaba dis guclerin oyunu mu bunlar?" diye de kendi kendilerini teselli ediyorlar. Eli hamurlu ev haniminin spatulasini enselerine "shaakk" diye yiyince neye ugradiklarini sasirdilar tabii. Orgut filan uydurmaya calistilar, AKM'ye halktan habersiz teroristbasinin posterini asip "bunlarin hepsi PKKli" dedirtmeye calistilar, bir de neydi o oyle direnisin son gunlerinde birkac tane istihbarat elemanini getirip musamere izletir gibi polise catpat attirip rezil medyalarinda "bakin hepsi anarsik bunlarin" dedirtmek istediler, tutmadi degil mi?

Mesele agaclardi ama tabii ki sadece agaclar degildi. Agaclarin kesilmesi, Istanbul arazilerini yandaslara, iki gun once borc icinde yuzup iki gun sonra iscilerin katline neden olacak madenleri isleten, Istanbul'u plazalara bogan muteahhitlere peskes ceken rant ve siyaset duzenini temsil ediyordu. Halk, buna direndi ve kazandi. Halki sokaga davet ediyorsunuz, iyi guzel, ev hanimlari spatulalariyla hazir bekliyor

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kasap.94 Mesajı Göster
İstantanbul daki direnişte türkiyenin heryerinden koşarak giden doğa severlere ne oldu nerede bu doğa severler. Halkı nasıl inandıracak bunlar doğa sever olduklarına. Acaba işin aslı başkamı. (insan şüpheye düşüyor)


Düzenleyen birnefestoprak : 30-11-2014 saat 23:47 Neden: Yazim hatasi
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön