View Single Post
Eski 30-11-2014, 02:27   #10
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
AKP iktidarinin hukuksuzca gerceklestirdigi doga katliamlarini gormezden gelen saksakcilarin ve "ben de Gezi'yi ilk uc gunde destekledim ama..."cilarin Yalova'daki olayi elestirmeye zerre hakki yok. Yalova Belediye Baskani'ni sadece Geziciler ve onlara destek verenler elestirebilir, bunu da cok net belirteyim. Gezi, Turkiye demokrasisinin onuru ve Turk toplum hayatinda bir donum noktasidir. Gezicilerin icinde laik, sosyalist, ulkucu, Islamci, Kurt, Turk, isci, emekli, ev hanimi, ogrenci, toplumun akliniza gelen her kesiminden insan vardi ve o insanlar, Turkiye'nin umudu oldular; halk eger istemezse, siyasi iradenin ona ragmen birsey yapamayacagini kanitladilar. Simdi ortadan ikiye ayrilsalar, Taksim'e o AVM'yi Y-A-P-A-M-A-Z-L-A-R!

Yalova'da yasanan olay ustunden Gezicilere "hani mesele agacti, hadi simdi de sokaga ciksaniza" demek bayaginin da bayagisi bir usluptur. O zaman biz de sana "senin agababanin emir verdigi (kendi itirafi) polis tarafindan oldurulmus el kadar cocuk icin, secim meydanlarinda asagilikca yuhalattigi anasi icin ne yaptin?" diye mi soralim troll kardesim?

Butun bunlar bir yana, Yalova Belediye Baskani'nin kesin olarak istifa etmesi gerek. Hem onun bu icraati, hem de Muharrem Ince'nin "kesilenin 10 katini dikecegiz" seklinde yaptigi aciklama aptalligin onde gidenidir. Aciklama, ayni zamanda bir hukumet soylemidir, sadece sayilar farklidir.

Size sunu da soyleyeyim; yasadisi sekilde ve yuzlerce agac kesilerek insa edilen, adi surekli israf ve haramla anilan o ucubede de bundan sonra hicbir cumhurbaskani oturmaz. Orda cumhuriyetin sembolu kosk duruyor ki oldukca genis bir alana yayilmistir ve gorkemlidir. Biraz daha sabir... 2015 secimlerinde iktidar degistiginde, o agaclarin da, Gezi'de olenlerin de, Yirca'nin da, AOC'nin de hesabi sorulur.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön