View Single Post
Eski 28-11-2014, 11:44   #1936
Clia
Yeni Üye
 
Clia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maya Mesajı Göster
Sayın Clia, ana bitkiyi kurtarabilmek için keikileri feda etmek zorundaymışsınız gibi bir kanı uyandırdı yazınız. Nitekim keikiler dışında benzer durumda olan bir orkidem var ve yaklaşık 6 aydır kurtarma çalışmalarım devam ediyor. Çiçek saplarını budayıp, sadece yaprakları kalacak şekilde bıraktım ve dinlenmeye aldım. Yeni yaprak ve kökler çıkarttı. Ama bitki hala mücadele ediyor. Üstelik o haliyle bir de çiçek sapı çıkartmaya çalışıyor. Böyle bir durumda ana bitkinin dinlenmesini ve güçlenmesini sağlamak daha iyi olacaktır diye okudum buradaki ustalardan. Bir tercih yapmak zorundasınız sanki.


İlginiz için teşekkür ederim.

Aslında bitkiye ve keikilere bir şans vermek adına aklımda bir yöntem var, sizin ve arkadaşların fikrini almak isterim:

Bitkinin (ve keikilerinin) susuz kalmamasını sağlayan sadece 1 hava kökü var demiştim. Bu kökün ucuna pamuklu ip bağlasam, bu ipin diğer ucunu da saksının dışından aşağı sallayıp, içi su dolu bir çay tabağının içine daldırsam. Böylece pamuklu ip, çay tabağından suyu yavaş yavaş yukarı çekip bağlı olduğu kökü sürekli ıslak tutsa... Ve bunu başka kökler çıkıncaya kadar devam ettirsem... Bu yöntemin bitkiye bir zararı olur mu?

Bir de, yapraktan sulama konusundaki tecrübeleriniz ne yönde? Phal. türü orkideler yapraklardan iyi emilim yapabiliyor mu? Buna, yani yapraklara su püskürtme işlemine devam etmem elimdeki bitki için bir sıkıntı oluşturur mu?

Clia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön