View Single Post
Eski 27-11-2014, 23:16   #1933
Clia
Yeni Üye
 
Clia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 19
Tüm toprak altı köklerini çürütmüş phal. türü bir orkidem var. Saksı değişimi ardından tüm köklerini bir anda çürüttü. Sadece 1 adet kısa bir hava kökü sayesinde hayatta kaldı ve yaşamaya devam ediyor. O zamandan bu yana ne kök ne de yaprak vermedi. Ve bitkide ciddi bir susuzluk var, yapraklar ve hatta dallar ciddi olarak susuzluktan büzüşmüş durumda.

Üstüne üstlük, bitkinin ayrıca 2 adet keikisi var. Ancak keikilerde kök olmadığı için, ana bitkinin susuzluğuna ayrıca etkide bulunuyorlar diye düşünüyorum.

Bu sıkıntılı durumun üstesinden gelmek için ana bitkinin tek kökü olan kısa hava köküne her fırsatta su püskürtüyorum. Kök kurudukça ıslatıyorum. Ayrıca dallarına ve yapraklarına da sıkıyorum. Yaprak diplerinde su birikmemesine dikkat ediyorum. Ancak yapraklardaki ve dallardaki pörsümüş durum geçmiyor, bitki kendine gelemiyor. Keikileri ayırsam belki bitki kendine gelecek, ama keikiler de köklenmedikleri için bu riski göze alamam.

Köklendirme için Spag. yosununu bulabileceğimi sanmıyorum. Bir ara pamuklu sargı beziyle deneme yaptım, ama bez çok çabuk kuruduğu için o tam tersi etki yapmasın diye vaz geçtim.

Durum böyle. Elinize böyle bir orkide geçseydi nasıl bir yöntem uygulardınız?

Clia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön