View Single Post
Eski 27-11-2014, 22:12   #7
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Dört Dörtlük Kurs

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de “topraksız tarım kursu” açan ilk belediye oldu. Maliyeti düşük, verimi yüksek bu üretim türünü öğrenebilmek için kursa yazılan Kamile, Seher, Müge ve Öznur kardeşler, daha şimdiden kendi işlerinin patronu olabilmek için gün saymaya başladı bile…



İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açtığı Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın kapsamını yeni ve sıra dışı kurslarla genişletiyor. 45 branşta verilen eğitimlere son olarak “Topraksız Tarım” kursu eklendi. “Türkiye’de belediyeler tarafından verilen ilk topraksız tarım kursu” olma özelliğini taşıyan eğitiminin ilk dönemine çeşitli yaş grubundan 12 kursiyer katıldı. Toros Sosyal Destek Merkezi’nin çatısında kurulan serada topraksız tarımın inceliklerini öğrenen kursiyerler, yetiştirdikleri lezzetli marullarla eğitimlerinden tam not aldı.



Topraksız tarım eğitiminin en ilgi çekici kursiyerleri ise Kamile, Seher, Müge, Öznur Ciner kardeşler. Annelerinin yönlendirmesiyle kursa katıldıklarını ifade eden 4 kız kardeşin en büyüğü Kamile Ciner, “laborant” olarak çalışıyor. Kardeşlerin 2’si modelist, diğeri ise kuaför. Abla Ciner, “Mesleklerimiz farklı olmasına rağmen ortak bir şeyler yapıp kendi işimizin patronu olmayı hayal ediyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi açtığı kursu duyunca hiç düşünmeden kayıt yaptırdık. Şimdi mezun olup kendi işimizi kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de ilk
Dünyada uzun yıllardır uygulanan, ülkemizde de son yıllarda tercih edilmeye başlanan üretim maliyeti düşük, verimi yüksek üretim şeklinin yaygınlaşması için kursu açmaya karar verdiklerini belirten Ziraat Mühendisi Taner Kuruner, “Topraksız tarım yapmak için geniş alanlara ihtiyaç yok. Evimizin balkonunda bile yapılabilir. Kursumuzda teorik ve pratik eğitimler verdik. Öncelikli hedefimiz, kursiyerlere meslek edindirmek. Meslek sahibi olmayacaklarsa bile aldıkları eğitimlerle kendi ihtiyaçlarını karşılayacak üretimi yapabilirler. Kursiyerler eğitimlerde oldukça istekliydi. Ürettikleri marulların toprakta yetişenlerden hiçbir farkı yok. Topraksız tarım kursumuz Türkiye’de, belediye tarafından açılan ilk kurs olma özelliğini taşıyor” dedi.



15 bin mezun verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları (İZMEB) çerçevesinde 2013 döneminde 45 branş açıldı. İZMEB’ten 2006-2013 yılları arasında 15 binin üzerinde kursiyer mezun olarak sertifika aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezleri Çamdibi, Evka 1, Evka 4, Toros, Çiğli, Egekent, Karabağlar, Gaziemir ve Kültürpark’ta bulunuyor.

Toros Sosyal Destek Merkezinde açılan Topraksız Tarım Kursu yeni dönem kayıtları devam etmektedir.

Ayrıntılı bilgi için 433 83 53 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Alıntıdır. Orjinal içerik için tıklayın.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön