View Single Post
Eski 25-11-2014, 08:42   #35
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın MeyveliTepe,

Haklısınız konuyu ilk ben açtım sebebide bu tür malzemeden ( boya gibi duvarlara sürülerek ısı izolasyonu sağlayacağı ifade edilen malzeme) bir gazete reklamıyla haberdar olmamdır. Bu malzemenin evi sıcak havadan korumasına aklım hep yattı ( Bodrumda evler bu sebepten beyaza boyanır- güneş daha az yaksın evleri diye) ama soğuktan korumasına akıl erdiremedim o vakitlerde de. Akabinde İzmir fuarında bir yapı malzemeleri fuarı açılınca oraya bu malzemeler için gittim. Bir kaç bayi konuştuğumuz ürünü tanıtmak için katılmış onlardan bilgi aldım ama gene aklım yatmadı çünkü alıştığımız tür yalıtım malzemesi satanlar hep konuştuğumuz ürün için "aman uzak dur boşa para harcarsın" gibi uyarılarda bulundular. Netice olarak bizim evin teras çatısına hala sadece su izalasyonu için malzeme sürüyorum ısı tecritine dönük bir şey yapmadım arayışlarım devam ediyor.

Bu arada konuşulan ürün için ısı tecritine faydası olacağına ikna olunursa, ürünün evin dış cephesine sürülmesinin daha pratik bir çözüm olacağını düşünüyorum. Evin duvar kalınlığının ısıyı emmesi kadar bir kayıp olacaktır ama malzeme ısının önünü kesebiliyor ve havaya uçmasına engel oluyorsa doğacak kayıp gözardı edilebilir bir kayıp olacaktır, üstelik bu durumda yazın da malzemeden yararlanmak mümkün hale gelecektir.

Düzeltme notu : Konu 2012 yılında başka bir arkadaşımız tarafından açılmış, ben ilgilenerek dahil olmuşum 3-5 ay sonrada gazetede bir ürün reklamı görmüş ve konuyu tekrar canlandırmışım. Başa dönüp okuyunca farkettim.


Düzenleyen hosseda : 25-11-2014 saat 16:28 Neden: ilave not sebebiyle
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön