View Single Post
Eski 23-11-2014, 19:18   #26
sader_5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-11-2014
Şehir: İzmir-İstanbul
Mesajlar: 15
Sayın ykaya194,

Geleneksel yöntemlerle içeriden izolasyon yapmak pahalı olmasının yanı sıra neredeyse imkansızdır. Bir binanın iç cephe duvarlarını ne mantolama ne de taşyünüyle kaplamanız mümkün olmaz. Hem sağlık açısından çok tehlikeli, hem odaların m2 sini azaltan hemde yakın zamanda problem çıkartma ihtimali çok yuksek olan bir uygulama olur.

Evin içerisindeki eşyaların konduksiyon etkisine bir sey yapmak mumkun değildir. Burada tek kontrol edilebilecek unsur duvar ve tavanlardır.

Reflekte ısı yalıtım ürünlerinin yalıtım yüzdeleri tamamen kullanılan hammaddenim yansıtma oranı ile alakalıdır, ve bu gercekten yuksek bir teknoloji gerektirir. Türkiye piyasasında son derece berbat kalitedeki ürünler dahi "%50 yalıtım yapıyor" ibaresiyle satılmaktadır. Böyle bir firma gorurseniz arkanıza dahi bakmadan uzaklaşın. Cunku bu teknik olarak mumkun olmayan birseydir.

Yansıtma prensipli ürünlerde (orjinal teknolojiden bahsediyorum) sağlanacak tasarruf %20 ile %38-40 arasında değişmektedir. Bu rakamlar, ürünlerin kullanım kolaylığı ve iç cephede başka bir alternatifin olmadığı düşünüldüğünde son derece tatminkar kalmaktadır. Bu rakamlar neye gore degisir derseniz, ürünün kaç komponent ve kaç kat uygulandıgına gore degismektedir.

Son olarak, reflekte ürünlerden en fazla faydayı dort duvara ve tavana aynı anda uyguladıgınız zaman alırsınız. Aksi takdirde uygulama yapılmayan duvar veya tavan daha yüksek bir ısı penetrasyonuna maruz kalacaktır.


Selamlar.

sader_5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön