Konu: Karabuğday
View Single Post
Eski 23-11-2014, 17:57   #7
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Ben Çanakkale/Biga'lıyım..Köyümüzde çok çeltik (pirinç) ekilir..
Ama çeltik üretiminde 8 hatta 9 kere ilaç kullanıldığına da çok yakından tanık olduğum için evde pirinç kullanmamaya çalışırız..
Eşim sütlaç veya çorba için pirincini organiklerinden alır..Ama o da bu yıl çok pahalı..kilosu 17 liraya kadar çıktı..
Herhalde çorbalara da kullanacak karabuğdayı..
Organik bulgur pilavı yapıyorduk..Ama karabuğdayla organik bulgurun fiyatı hemen hemen aynı olduğu ( 6.5 tl.) için artık pilavı da karabuğdaydan yaparız gibi..

Eşimin koku ve tad alma duyusu çok yüksektir..Azcık iti veya ters gelen hiçbir şeyi ısrar da etseniz yarım kaşık bile yemez..

Ama bu karabuğday çok hoşuna gitti..

Ben bitirdim, o ise Tv karşısında tadını çıkara çıkara kaşıklamaya devam ediyor şu an..

Bir dahaki sefer defne yaprağı da koyalım, daha güzel olur, tereyağı ile yapacağım bu kez, diyor..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön