Konu: Karabuğday
View Single Post
Eski 23-11-2014, 11:05   #37
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sayın pria merhaba, bu başlıkta karabuğday hakkında yazılanları geçen seneden bu yana takip ediyorum, geçen sene büyük bir markette dolaşırken tesadüfen karabuğdayla tanışmış oldum ve hemen bir kiloluk bir paket aldım.

Almasına aldım ama nasıl pişirileceğini bilmediğim için nette tarifleri araştırdım ve bir kaç yerde zehirli olduğu yazıyordu, kafam karıştı tabii... şimdi ben ikilemde kaldım... aldığım paket o günden bu yana hala duruyor ve ben korkudan hala tadına bakamadım, son kullanma tarihi devam ediyor... atmaya da kıyamıyorum.

Size sorum şu... gerçekten zehirleme gibi bir durum söz konusu mu? genelde salatası ve pilavı olarak tüketildiği yazıyor bazı yerler de ama yine de tam emin olamıyorum.
Dönüp kendime de soruyorum böyle bir şey olsa marketlerde neden satılsın ki diye ama paketin üzerinde menşeyi Çin yazınca tekrar düşündürüyor beni.

Eklenti 526777
Hiç korkmayın, rahatça tüketin. Biz ailecek ayda birkaç kere tüketiyoruz. Mide barsak sistemim hassas olmasına rağmen hiçbir zararını görmedim. Çok seviyorum. Daha ocakta pişerken pişse de yesem diye bekliyorum başında.
Ben sebzeyle karışık pişiriyorum. Havuç ve patlıcan koyuyorum içine. Burası yemek tarifleri için çok uygun olmadığından mutfak bölümüne eklerim tarifini. İsterseniz oradan bakın. Çok lezzetli oluyor...
Ayrıca sadece salata ve pilav olarak değil, haşlanıp elma rendesi ve tarçınla karıştırarak zayıflama diyetlerinde tatlı yerine ya da yoğurtlu çorba yaparken pirinç yerine de kullanıldığını biliyorum.. Ben bunları henüz denemedim. Ama sanırım onlar da çok lezzetli olacaklardır

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön