View Single Post
Eski 22-11-2014, 07:59   #24
sader_5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-11-2014
Şehir: İzmir-İstanbul
Mesajlar: 15
Sayın MeyveliTepe,

İster reflektif ister kütlesel (batt) olsun hiç bir yalıtım ürünü 100% performans sağlamaz. Böyle bir teknoloji henüz halka sunulmamıştır. Insanlarımızın sürekli olarak düştügü yanılgı "ben bir ürün alayım bu ürün herşeyi yapsın" mantığıdır. O yüzden tüketiciler surekli olarak para harcamakta fakat istedikleri sonuca bir türlü ulaşamamaktadır.

Doğru reflekte malzemeyi tavanlarınıza uyguladığınızda, evin içerisindeki sıcaklığın cok büyük bir bölümünün yine tavanlardan kaçmasını engellemiş olursunuz. Bu ilk aşamada yapabileceginiz en mantıklı uygulamadır.

Reflekte malzemelerle engellenemeyen ısı ise yine duvarlar tarafından emilecektir (bunun çaresi ne yazık ki yok) bu yansıtılamayan ısı önce duvarlar tarafından abzorbe edilecek daha sonra ise evin dış cephesine iletilecektir. İste bu asamada sizin evinizde tasyünü veya mantolama varsa, reflekte malzemenin yansıtamadıgı ısı kaybının atmosfere geçişini yavaşlatacak böylece reflekte malzemeye yardımcı olacaktır. Yani malzemelerden bir tanesi ısı daha radyan haldeyken onu yansıtarak yalıtım yapacak, diğeri ise yansıtılamayan ısı konduksiyon yoluyla iletime geçtiğinde ona mümkün oldugunca karşı koyacaktır. Gel gelelim iki ürünün çalışması için birbirlerine ihtiyaçları yoktur. Bireysel olarak kullanıldıklarında da işe yararlar fakat reflektif ürünler ısıyı kayıp yaşanmadan önce, kalın malzemeler ise iç cephedeki ısı duvarlar tarafından emildikten sonra işe yarar. Bu durumun artı ve eksilerini yukarıda belirttim.

Sizin verdiginiz kavanoz örnegi ne yazık ki Türkiye de bu konulara hiç bir şekilde hakim olmayan şirket ve uygulamacıların yaptığı bir testtir. Sanıyorum size de birileri kendi ürünlerini bu şekilde gösterdi fakat bahsettiğiniz yöntem tamamen yanlış. Sebebi ise sıcak su konduksiyon yoluyla iletilir ve ısı konduksiyon yoluyla iletilmeden önce radyan halde bulunur. Bu ve benzeri yöntemler insanlar kolay anladığı için yapılmaktadır fakat tamamiyle yanıltıcıdır.

Sebebi ise bir evdeki odalar hiç bir zaman ağzına kadar sıcak suyla doldurup ısıtılmaz. Her zaman soba, kalorifer, klima gibi cihazlarla ısıtılır. Bu cihazların yaydığı ısı ise radyan ısıdır. Sizin bahsettiğiniz örnek ise kondüksiyon yalıtımı gerektirir (kalın malzemeler) maddenin (sıcak su) diğer bir maddeye (metal kutu) direkt teması söz konusudur.

Umarım sorunuzu cevaplayabilmişimdir.

sader_5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön