View Single Post
Eski 21-11-2014, 10:09   #14
sader_5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-11-2014
Şehir: İzmir-İstanbul
Mesajlar: 15
Sayın hosseda,

Fizik kanunları gereği hava her zaman sıcak bölgeden soğuk bölgeye doğru hareket eder (yazın dış cepheden iç cepheye, kışınsa tam tersi şekilde)

Tipik bir kış mevsiminde güneş ışınları hiç bir zaman bir evi tamamen ısıtacak açıda ve yoğunlukta yeryüzüne düşmez. Havaların soğuk olmasının temel nedenlerinden biri de budur.

Kışın asıl olarak yapılmak istenen, evin içerisindeki sıcak havanın dışarı kaçmasını önlemektir. Fakat bunun mantolama vs. malzemelerle çözülmesi neredeyse imkansızdır. Nedeni ise mantolamanın dış cepheye uygulanıyor olmasıdır.

Kışın evinizi ısıtmak için kaloriferi açtığınızda ilk gerçekleşen duvarların ısıyı abzorbe etmeye başlamasıdır. Tipik bir betonarme yapıda bu çok yüksek derecede ısı kaybı demektir. Çünkü bu malzemelerinin ısıyı emebilme oranları çok yüksektir. Bu da kat sakinleri için enerji kaybı demektir.

Dış cepheden uygulanan yalıtım malzemelerinin devreye girmesi için önce bina duvarlarının ısıyı son kapasitelerine kadar emmesi daha sonrada dış cephedeki mantolama malzemesine iletmesi gerekmektedir. Buradaki asıl sorun ise bu malzemelerin ısıyı tekrardan iç cepheye veremiyor olmasıdır.

Kış aylarında yapılacak en iyi uygulama iç cephede uygulanacak reflekte ısı yalıtım malzemeleridir. Bu malzemeler duvarın üzerine uygulandığı için üzerine gelen ısıyı daha duvara nüfuz etmeden geri yansıtacak ve iç cephedeki sıcak havanın dışarıya kaçmasını önemli ölçüde engelleyecektir.

Başka sorularınız olursa buraya yazabilirsiniz.

sader_5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön