View Single Post
Eski 20-11-2014, 09:32   #1921
senay88
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-09-2014
Şehir: kahramanmaras
Mesajlar: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57 Mesajı Göster
Şenay hanım çiçek sapını 1.boğumun üzerinden keskin bir bıçakla kesin ve kestiğiniz sapı bardağa su koyup içine koyun.Bardağı güneş almayan ancak aydınlık cam önüne koyun,suyu haftada bir değiştirin içerisine 2 haftada bir bir ya da 2 damla bitki besini damlatın.Böylelikle tomurcuklardan belki yavru oluşturur.

Ana bitkiniz için öncelikle dış kabı çıkarın (sarı renkli) ışık gelsin.Daha önce yazdıklarıma tekrar devam edin geceleri esinti almasını sağlayın eviniz geceleri 15-20 derece ise esinti için cam açmanıza gerek yok yapraktan gübrelemeye devam edin.
Çiçek sapını keserek bitkinizin enerjisini çiçek sapına harcamasına engel olduk şimdi sabırla kök yapmasını bekleyeceksiniz.Birkaç ay sürer bu süreç sabırlı olun. Bunları yapmanıza rağmen bitkiniz kurur ise yapacak bişey yok siz elinizden geleni yaptınız.
Kolay gelsin...
Acaba sorun toprak harcinda mi 5 tl ye almistim topragini ama once dikili olan cam kabuklarina hic benzemiyordu aldigim kabuk. Saticiya guvenip almistim ve direk kabuga bi islem yapmadan diktim orkidem bu yuzden oluyor olabilir mi. Resim yukledim bakabilirsiniz.

senay88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön