View Single Post
Eski 15-11-2014, 11:01   #284
tegilmez
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokselcetin Mesajı Göster
Aşılamanın nedeni türü aynı özellikleriyle devamını sağlayabilmektir. Bu nedenle sahtekarlik olası değildir. Bunu, büyük ağaçları inceleyerek kolayca farkedebilirsiniz. Tohumdan yetişmiş büyük bir mavi ladinle aşıli büyük bir mavi Ladini kiyasladiginizda aradaki fark ortaya çıkar.

Aşıli olması masmavi olacağı anlamına şöyle gelmeyebilir ki alınan aşı kaleminin nereden hangi ağaçtan hangi türden alındığına göre bu durum değişir.

Hoopsii türünden alacağınız bir kalemle istediğiniz özelliklere sahip olabilirsiniz. Fakat tohumdan yetişmiş bir fidandan aşı kalemi alındı ise çok bir şey ifade etmeyecektir. Belki bu bir sahtekarlik olabilir.
Sayın gokselcetin, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. konu hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için sorularımı lütfen mazur görünüz. Şimdi benim ithal kaliteli tohumdan yetişmiş diktiğim fidanlar büyüdüğünde, aşı ile yetiştirilmiş mavi ladin kadar kaliteli ve ticari değeri yüksek olmayacak mı? sonuçta her ne kadar doğa ve ağaçlar ile uğraşmayı sevsemde ticari boyutuda göz ardı edilemez.

tegilmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön