View Single Post
Eski 13-11-2014, 14:12   #9
acropora
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-08-2006
Şehir: ADANA
Mesajlar: 68
Aslında önemli olan endişe bence amonyum fosfatın ya da nitratın zararlı olması olmamalı. Bunlar suda **** toprakta olsun primer zararlı olacak şeyler değil. Bomba yapılıyor olmasının bir anlamı yok. Bu mantıksız bir izahat olmuş.
Önemli olan kullanılan kimyasal ya da gübrelerin saflığı.
Bu topraklı ya da topraksız tarım için fark etmez. Kullanılan bileşiklerin saflığı yüksek ise düzeyde ise ben kişisel fikrim topraksız tarım ürünlerinin sağlık açısından daha tercih edilebilir olduğu yönde.
Kimyasallar saflık konusunda değişik kalitede sınıflandırılırlar. En azından gıda kalitesinde kimyasal malzeme kullanmak gerekli diye düşünüyorum. Yoksa analitik kalitede ürün kullanmak çok maliyetli olacaktır.
İkinci olarak da kullanılan ortamların kalitesi. Örneğin hobisel anlamda üretim yapan arkadaşlar atık su boruları yerine daha kaliteli PVC borulardan kullanmaları güvenli olur.
Özellikle düşük Ph lı eriyikler bulundukları ortamlarda çözünmeye neden olabilir. Ph düştükçe solusyon içinde bulunduğu ortamda kimyasal olarak çözücü etkisi artar. Zararlı olabilecek maddelerin eriyiğe karışma ihtimali artar.

acropora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön