View Single Post
Eski 11-11-2014, 20:19   #411
sedail
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Çiğ olarak biber yeme videolarını youtube dan seyrettikten sonra acaba nasıl olur düşüncesi giderek deneme isteğini artırmıştı bende, ilk çiğ yediğim biber Serrano idi yoğurt kasesini dolaptan çıkarışımı unutamıyorum çala kaşık giriştim yoğurda. Daha sonra biberleri önce yiyip sonra yemeğe başlamak daha cazip gelmeye başladı ancak acılık seviyesi arttıkça mideniz de oluşan kramplar bu tarz biber yemeği zorlaştırıyor.
Çok acı bir çeşit yiyeceksem yemeğin ortasında biberi çiğ yedikten sonra aromasını ve acılığını değerlendirip daha sonra yemeği bitiriyorum. şu anda da öyle yaptım
Bhut jolokiaya gelirsek aroması hiç hoş değil kesinlikle çiğ yenmek için değil kabuğu da ince olduğundan turşusu da olmaz mutlak sos ve kurutulmuş olarak değerlendirilebilir ki bende öyle yapıyorum ayrıca zeytinyağı içinde bekletip kullanılabilir bir tutam kekik atarsanız içine nahoş kokusundan da kurtulursunuz.
Bu boydaki bir jolokia mide kramplarına neden olmadı henüz yakında daha büyüklerinide yiyip limitimiz neymiş öğreniriz, limitin yellow moruga olmadığını banyoda yatarken öğrenmiştim zaten sakın burada yazdıklarımı eğlence olarak algılayıp yetiştirdiğiniz habanero ve daha acı biberleri ağzınıza götürmeyin, ben yerim derseniz bir tavsiye banyoya halı serin yatarken üşütmeyin.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön