View Single Post
Eski 03-11-2014, 10:29   #11
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dusunenadam Mesajı Göster
Sayın nicholai hel ve Sakaki Hocam,
Sığla hakkındaki teorik ve pratik bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Benim bu yıl edindiğim 4-5 yaşında bir Anadolu Sığlam var. Bonsai için çok uygun bir fidan. Bu ağaç hakkında Batı Anadolu ağacı olması dışında fazla bir bilgi edinemedim. Her aradığımda sığla yağıyla karşılaşıyorum. Bu sebeple ağacımı, kazık köklerini çok az alarak büyükçe bir saksıya diktim. Şu anda ne yapacağıma ve Kırıkkale gibi kurak bir iklimde nasıl yetiştireceğime karar vermeye çalışıyorum. Teşekkürler ve selamlar...
Sn dusunenadam,

Ağaç hakkında bilgiden ziyade ben size daha önemli olduğunu düşündüğüm bir bilgi vereceğim: Bonsaiye başlamamdan bu yana geçen süre zarfında öğrendiğim en önemli şeylerden birisi de yaşadığınız bölgenin iklim şartlarına uygun türleri tercih etmeniz gerektiği! Bunu en başta kabullenmek biraz zor gelebilir insana ki ben de çok inat etmiştim zamanında bu konuda... Gönül isterki bir Acer ile çalışabileyim ama Adana şartlarında bu çok zor, bahçemde şu an zorla yetiştirdiğim bir acer ağacım var aslında ama bunu bonsai saksısına aldığım an öleceğinden kesinlikle eminim.

Siz de belki Sığlayı zor da olsa büyük bir saksıda ya da bahçede yetiştirebilirsiniz, ama er ya da geç ileride bonsai saksısına aldığınızda sonu hüsran olacaktır.

Saygılarımla

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön