View Single Post
Eski 03-11-2014, 07:51   #7364
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
BİR DÜZELTME

Sevgili arkadaşlar, bahçe sayfalarımı okuyanlar, yüklediğim fotoğrafları izleyenler, nisan-mayıs aylarında açan sümbüllerin, nergislerin çiçeklenmelerinin bitimindeki yazışmalarda sulamanın azaltılarak gübre takviyesi yapıldığını, yeşil yapraklarının kendiliğinden solana kadar kesilmemesi gerektiklerini okumuşlardır.
Bahçeye ekildikleri için, çiçeklenme bittiğinde etrafındaki otların daha rahat biçilebilmesi için ben bu yaprakları demet haline getiriyordum.

Burada yanlış yapıyormuşum. Forumdaki bir arkadaşımızın notlarını okurken bu demetlerin yapılmaması gerektiğini okudum. Kendisine attığım özel mesajla nedenini sorduğumda aldığım cevap aşağıda.

Lütfen sizler de buna özen gösterin.

" Güler Hanım, soğanlı bitkiler çiçekleri geçince 2 ay kadar düzenli sulanıp bir de takviye gübrelemesi yapılırsa gelecek yılın çiçek tomurcuğunu ve besin deposunu daha iyi oluşturur..
Tabi, bunun koşulu da bol güneş görmesidir yaprakların..Eğer siz zaten sınırlı sayıdaki yaprakları demet haline getirip bağlarsanız, bitkinin güneş alma yüzdesini azaltırsınız..

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön