View Single Post
Eski 31-10-2014, 20:06   #1052
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın Zafer İnandıklı'nın 10. yıl toplantısında paylaştığı meleklerin borularını evin arkasında bulunan balkona büyük saksılara dikmiştim. Güneşi az görmesi büyük saksılarda besin ve suyu iyi almaları nedeni ile sanırım çok büyüdüler.

Sayın Aydındeniz'den gelen çelikler ise küçük saksılara dikip yan balkondaki çok güneş alan yere koyunca tutmalarına rağmen çok hızlı büyümediler. Suyu çabucak bitiriyorlar. Henüz hiçbirinde çiçek yok. Sanırım büyüyenleri güneşli yere alıp çiçek açmaya teşvik etmek, güneşli balkonda olanları ise büyük saksıya alıp biraz daha büyümelerini sağlamam gerekecek. Kışın öldürmez isem muhtemelen gelecek yıl çiçek açarlar.
Nihayet çiçek açtılar. Ancak her ikisi de sarı çıktı. Zafer abiye yeniden teşekkür ederim. Kokuları gerçekten çok hoş. Ön balkona alınca çok daha güzelleştiler. Ancak arka balkonda iken kırmızı örümcek nedeni ile bozulmuşlar. İlaçlayınca geçti. Ancak ikinci kez ilaçlamadım. Havalar soğuyunca içeriye almıştım. İçerideki sıcakla birlikte yeniden harekete geçtiler. Çiçekler açılırken yapraklarını kaybettik. İki farklı ilacı tekrar karıştırıp ilaçlamama rağmen ertesi gün baktığımda hala hareket ediyorlardı. Başka ilaç kullanmam gerekiyor.

Name:  DSCF6260.jpg
Views: 830
Size:  39.2 KB

Name:  DSCF6263.jpg
Views: 806
Size:  24.8 KB

Name:  DSCF6269.jpg
Views: 808
Size:  35.8 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön