View Single Post
Eski 29-10-2014, 16:13   #57
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Dun kucuk capli bir katliam yasandi Ufak bahce makasiyla yaprak aralarina girip tek tek (bazilari ciftlesiyordu) temizlendi. Dadandiklari bitkilerden 30-40'ar kok oldugu icin cok sorun olmadi. Bir de diger bahceye sicramamislar gibi gozukuyor. Eger oyle olsaydi, Uzak Asya yesilliklerini hacamat ederlerdi. Gorece buyuk bir ciftlikte bunlarla ugrasmasi oldukca zahmetli olurdu. Kaolin, algilarini bozmak acisindan bir cozum olabilir (Kaolini esasen zararli mucadelesi icin kullanmak istiyorum-havalarin serinlemesiyle birlikte zararli populasyonu azaldigi icin sonraki mevsime biraktim) ama yapraklari icin yenen sebzelerde, ozellikle yapraklar gelisip oldukca irilestigi icin, yikayip atmak sorun olacak (Kaolini sert kabuklu zararlilar icin denediniz mi?). Bunlar yumusak bedenli zararlilar olmadiklari icin mucadelesi zor, Neem yagi belki aromasiyla rahatsiz edebilir ama oldurmeyecegi kesin.

Bahsettiginiz biyolojik mucadele yontemleriyle de yakindan ilgileniyorum. Bir iki eyalette bu isi ciddi olarak yapan firmalar var. Firsat buldugumda ordan sorusturacagim. Bir de peygamber devesi, bu sorunda etkili olurdu diye dusunuyorum. Onun da bahcelere yerlesmesi icin surekli bir besin kaynaginin olmasi gerek ama sicak aylar icin 5-6 ay kadar dayanabilirlerse, takip eden sonbaharda tekrar temin etmeye raziyim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Japanese Beetle aynı Mayıs ve Haziran böcekleri gibi, erginken yaşam süreleri kısa, çiftleşip buldukları gübre vb. gibi organik maddesi yüksek yerlere yumurtluyorlar. Yumurtadan çıkan larva kendine koza yapıncaya kadar iki sene toprakta yaşıyor ve en zararlı dönemi larva halindeyken. Genelde organik madde ile beslenmesinin yanısıra bir kılcal kök yiyicisi. Larva ile tuzak kurarak toplamanın dışında iyi bir mücadele yöntemi pek yok gibi (bazı fungus sporları ve bazı tür yırtıcı nematodlar dışında). En etkili mücadele erginleri yumurtlatmamak olsak gerek.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön