View Single Post
Eski 29-10-2014, 15:57   #56
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster

Burda gectigimiz mevsim turplarin ve Brassica ailesindeki bitkilerin yapraklarina Japanese Beetle dadanmisti (bu sene ayrica acayip bir cekirge populasyonudur gidiyor). Yanilmiyorsam, Popillia japonica olmasi lazim. Iki gun once hardal otunun yapraklarindaki delikleri gorunce yakindan bakmak istedim ve asagidaki resmi cektim.


Ayni zararli ama simdilik cok yayilmamis gozukuyorlar. Olanlar da elle alinabilecek sayida. Peygamber develeri bu asamada ise yarardi. Turp yapraklarinin delik desik olmasi cok sorun degil ama hardal otu gibi bitkileri yapraklari icin yetistirdigim icin dikkatli olmam gerek.
Japanese Beetle aynı Mayıs ve Haziran böcekleri gibi, erginken yaşam süreleri kısa, çiftleşip buldukları gübre vb. gibi organik maddesi yüksek yerlere yumurtluyorlar. Yumurtadan çıkan larva kendine koza yapıncaya kadar iki sene toprakta yaşıyor ve en zararlı dönemi larva halindeyken. Genelde organik madde ile beslenmesinin yanısıra bir kılcal kök yiyicisi. Larva ile tuzak kurarak toplamanın dışında iyi bir mücadele yöntemi pek yok gibi (bazı fungus sporları ve bazı tür yırtıcı nematodlar dışında). En etkili mücadele erginleri yumurtlatmamak olsak gerek.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön