Domates Soslu Acı Biber Turşusu
Bahçeden toplanan domates ve acı biberlerin, daha doğrusu Arnavut biberlerinin değerlendirilmesi konusunda konuşurken sevgili loveforlife'ın verdiği tarif ile bugün turşuyu yaptım.
Fotoğraf makinam bozuk olduğu için fotoğraf çekemedim.
Domatesleri yıkayıp ayıklayarak robotta çektim. Üç litre kadar domates suyunu iki su bardağı sirke, bir çay bardağı şeker, beş silme yemek kaşığı tuz ilavesiyle tencerede kaynattım.
Diğer yanda Arnavut biberi ağırlıklı acı biberleri (dört çeşit), yıkayıp ayıklayıp doğradım. Kaynamakta olan domatese ilave ettim. 3-5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, bir baş sarımsak ve bir demet maydanoz ekledim.
Hazırlanan turşuyu, yarım litrelik konserve kavanozlarına sıcakken doldurup, kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirdim.
Lezzeti hakkında, şimdilik sadece domatesinden tadıp, beğeneceğimiz bir lezzet olduğuna karar verdim. Tüketmeye başladıktan sonra bu konudaki yorumumu da yazarım.
|