View Single Post
Eski 28-10-2014, 18:45   #39
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Etkinlikten tohum talep edenler, kendilerine gonderilen tohumlarin en azindan bir bolumunu sonraki sene etkinlige geri gondermeye calisacaklarini belirtir bir mesaji Lojistik Merkezi'ne zaten gonderiyorlar. Kimsenin bunun disinda, mahcup bir sekilde tekrar tekrar aciklama yapmasina gerek oldugunu dusunmuyorum. Ozellikle tohum talep edenlerde, kendilerinden belli bir amaca yonelik olarak suphe duyuluyormus gibi bir duygu yaratiliyor olmasindan da rahatsizim.

Eger bilgimiz disinda gelisen bir durum yoksa, uyelerin etkinlige gonderdikleri tohumlarin hicbirisi patentli degil; hepsi yerli ya da yabanci atalik ve/veya kendine tozlasan, eger kazara bir capraz tozlasma olmadiysa, sonraki sene ekildiginde aslina uygun sonuclar verecek tohumlar (henuz tam stabil olmamis bir iki cesit de var olabilir ama o cesitleri de stabilize etmekle ugrasmak zevkli bir is). Herhangi bir uyenin, kendi adina patentini alip burda dagittigi bir tohum var mi, bunu merak ediyorum. Varsa, tohum talebinde de bulunan birisi olarak ogrenmek isterim.

Tohumlarin tamaminin mulkiyeti, tohumlar talep edenlere dagitilana kadar, gonderenlere aittir. Kimsenin tohumlar dagitildiktan sonraysa hesap sormak gibi bir hakki bence yok.

Bir beklenti var; bu da bu sene tohum alanlarin sonraki sene bir sekilde etkinlige tohum gondermeleri. Bu da etkinligin devamliligini saglamak icin olusmus bir beklenti ama hepsi bu.

Herkesin tohum gonderirken belli kriterleri var ve bu da gayet dogaldir ama isi tohum gonderip diyetini istiyormusuz gibi bir noktaya vardirirsak, daha once de belirttigim gibi isin tadi kacar. Amacimiz, bundan 2 sene onceki tatsizliklar tekrar yasanmasin diye olusturulmus oldukca iyi niteliklere sahip bir sistemi koruyarak devam ettirmek olmali.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön