View Single Post
Eski 27-10-2014, 10:49   #18
ibas06
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-09-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 105
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
bugün küçük üretici cevizini perakende 15 tl ve üzeri fiyatla satabiliyor, ancak üretim bugünkü hızla arttığında ileride toptan satmak zorunda kalınacak. Aşağıda ilanı incelersek. Ukrayna'dan ithal ceviz fiyatları 50% gümrük vergisini eklesek bile toptan fiyatı 7-8 tl eder. Demek_ki dünya ortalama ceviz fiyatları bu seviyelerde. önümüzdeki yıllarda tüketim artışı ile üretim artışı paralel gittiği varsayımı ile ceviz fiyatları bugün olduğu gibi 3,5-4 dolar mertebesinde olacağını kabul ederek yapacağımız yatırım kararından önce gelir gider denge hesabımızı bu fiyatları baz alarak yapmalıyız.


09.10.2014 tarihli kabuklu ceviz fiyatı:
Tır bazında herşey dahil istanbul gümrüğü teslim fiyatı : 2,55 $ -numune gönderimi yoktur.isteyen alıcılar ukrayna depo ve tesislerimiz de ürünü görebilirler.türkiye gümrük masraflari alıcıya aittir.

Firma : Armoni tersanesi a.ş
arkadaşlar selam ukranya cevizi californiya cevizi veya diğerleri onların tamamı ithal vatandaş yerli ceviz bulamıyor ki bunlara kafa yoruyorsunuz ilaveten bunca eken bahçe yapan kişiler acaba ilerleyen yıllarda devamını getirebileceklermi?bu kadar kolay mı yetiştirmek? Devletten dapları bayırları kiraladılar ektiler ya sonra...???? 2,55 $ ilaçlı ne olduğu belirsiz cevizlerele bizim yerli cevizleri kıyaslamayalım lütfen

ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön