View Single Post
Eski 24-10-2014, 17:51   #50
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Rengi, dokusu ve tadiyla cok sevdigim bir Cin yesilligi olan Tatsoi.
Name:  Tatsoi.jpg
Views: 1378
Size:  71.1 KB

Bu sene ilk defa ektigim Yukina.
Name:  Yukina.jpg
Views: 1455
Size:  70.7 KB

Her iki bitki de birbirine benzemekle birlikte, Yukina daha yukari dogru buyurken, tatsoi yanlara dogru acilmayi seviyor. Bir de Tatsoi'un yaprak sekli daha yuvarlak (kasik sekilli olarak gecer). Yukina ise daha uzun yapraklara sahip. Her iki cesit de mineralleri cok guzel emiyor; yerkenki tat yogunlugundan anlasiliyor.

Tatsoi, kokunden sokulerek hasat edilmeyecek. Tek tek yapraklari alinarak salata karisiminin bir bileseni olarak kucuk kaplarda satilacak. Diger yesilliklerin de asagi yukari ayni anda hasada gelmesini umuyordum ama karisimin icine koyacagim semizotu tohumuyla ilgili, sasilacak sekilde, cimlenme sorunu yasadik (simdi semizotu tekrar ekildi; 35-40 gune hazir olur). Bunun disindaki bilesenlerden tere ve roka, Cin yesilliklerinin hizina yetisecekler gibi duruyor. Bu sene cok sayida Uzakdogu yesilligiyle cesitliligi arttirmaya calisiyorum. Yukina'yi atlamayalim: Bu cok bilinen bir cesit degil; baska ciftliklerde de daha cok yetistirilmesini umarim. Bunu da buyuk ihtimalle demet usulu olarak restorana verecegim. Artani pazarda yine demet usulu satilacak. Yapraklari gorece buyuk oldugu icin, salata karisiminin icine koymak pratik degil. Daha sonra karisimin satilacagi kabi da gosterecegim.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön