View Single Post
Eski 21-10-2014, 14:20   #13
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Tohum paylaşımı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murat doğan Mesajı Göster
arkadaşlar bu konuda inanın çok acemiyim. hangi ortamda göndermek gerekir. (ortam derken postalama kargoyu kastetmiyorum.peçeteye sarıp postalamalı mıyım, yoksa başka bir yöntem mi bu konuda yardımcı olun lütfen) birde sayı olarak bir fikrim yok açıkçası kaç adet tohum var, Bir kişiye iş görmesi için ne kadar tohum göndereyim. istiyorum ki herkese göndereyim ama sayı olarak bir fikrim yok mesela kaç tane göndermek faydalı olur. Bu konuları aydınlatırsanız hafta sonu hazırlar gönderirim.
Murat bey,

Adenium sayfasındaki konu buraya taşınmış sanırım. Öncelikle adenium sayfasında yayınladığınız fotoğrafa göre bir bitkinizde iki tohum kapsülü vardı sanırım.

Açılan kapsül içerisinden kaç tane tohum çıktığını tespit edebilirsiniz. Ayrıca bu tohumlardan ince, dolgun olmayan tohumlar olgunlaşmamış tohum olabilir. Dolgun olan tohumları ayırarak dağıtımı buna göre planlamanız uygun olur.

Adenium (Çöl gülü) Bu linkteki fotoğraflara göre olgunlaşmış veya olgunlaşmamış tohumları yaklaşık olarak ayırabilirsiniz.

Daha sonra tohum sayısına göre 5 veya katları olarak istek sırasına göre dağıtım yapabilirsiniz. 5'in altında yapacağınız gönderi alan kişinin ödeyeceği olası kargo ücretine göre de pek uygun olmaz.

Kolay gelsin...

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön