View Single Post
Eski 21-10-2014, 00:14   #53
YeniBON
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Adana'da Organik Tarım Kursu'na gittim, sertifikam var. Organik buğdaydan çim suyu üretiyor ve genelde kanser hastalarına yolluyorum.

2 aydır üretimde sorun yaşıyorum. Çimler, 25 cm kadar olmadan sararıyor. Sadece suda yetiştirmem doğru mudur? Sadece suda yetiştirirsem ve suyuna da aspirin ile FN7 karıştırırsam vitamin, enzim ve mineralce yeteri kadar zengin olur mu?
Teşekkürler.

Bu konudaki tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.
Üretimle ilgili bilgiler aşağıdadır:

Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.
Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productde...productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).
Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020
Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.
Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.
Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.
Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.
Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.
Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.


Bekir Sıtkı Arı Bey'in ürettiği FN7 adlı organik sıvı gübre siparişi verdim. Sulama suyuna karıştıracağım. (5 litreye 10 cc). Ayrıca Bekir Sıtkı Bey, her 5 litreye 2-5 aspirin eklememi tavsiye etti. Suyun klordan arınması için suyu ağzı açık olarak bir kaç gün bekletmem gerektiğini de burada bir arkadaştan öğrendim. Külleme sorunu beni 4 ay uğraştırdı. Küllemeye karşı organik zirai ilaç bulamadım. İnternette birisi küllemeye karşı sabah sulamayı ve çimlere suyu değdirmeden sulamayı tavsiye etti ve külleme sorunu kesin çözüldü. Adana Tarım İl Müdürlüğünden de yardım aldım, nümune götürdüm vs.
Bende kurs bilgilerini öğrenmek, doküman almak, aynı eğitimleri bölgemde yapılmasını sağlamak için internetten aradım. Ama sadece Ceyhan Halk Eğitim Merkezinin bana cevabı geldi. Başka yok. Siz sertefikanızı yine burada paylaşın da tam adresi öğrenelim. Çünkü anladığım kadar MEB'te curcuna var.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön